Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

4 november 2010

Leuk he, zo'n webcam

Gepost door erik op 4 november 2010 - 11:17 0 reacties
Deze meid heeft net uitgevonden dat je met je webcam ook special effects kan toevoegen. En lol dat ze heeft! Ja, je moet toch wat als je geen vrienden hebt in real life en als het ook niet zo wil vlotten in second life. Ach, als ze er zelf maar plezier in heeft. En dat heeft ze absoluut.
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Leuk he, zo’n webcam.]

1 november 2010

The Cannibal Restaurant Case Study

Gepost door erik op 1 november 2010 - 12:24 0 reacties

Slimme guerrilla-marketing campagne voor de Vegetarian Foundation in Duitsland waarin een kannibalen restaurant werd gecreƫerd voor klanten in Berlijn. Eerst werd geadverteerd voor diverse medewerkers, waaronder chirurgen met een "open mind" voor de eerste buzz.
Toen het restaurant mensen ging bellen om lichaamsdelen te doneren ging de campagne in no-time de gehele wereld over via honderden nieuwssites, Facebook, Twitter en verschenen er zelfs advies video's op YouTube. Schrikbarender was dat binnen 24 uur 63 boekingen werden gemaakt met mensen die bereid waren om te doneren...
In slechts 5 dagen werd de site 120.000 keer bezocht en kreeg de actie zoveel media-aandacht dat het tijd werd om een persconferentie te houden waarin de bedenkers hun visie over het vegetarisme vertelden aan het grote publiek! De campagne had een budget van slechts 5.000 euro en heeft volgens ingewijden 5 miljoen euro aan media-exposure opgeleverd en 50 miljoen page-views wereldwijd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
The Cannibal Restaurant Case Study.]

Toename in downloads bij LimeWire alternatieven

Gepost door erik op - 12:19 1 reacties
Toename in downloads bij LimeWire alternatievenEen paar dagen nadat LimeWire offline is zien bijna alle alternatieve 'file-sharing programma's' een flinke toename van het aantal downloads, zeer waarschijnlijk afkomstig van oude LimeWire gebruikers. Maar de developers zijn er niet allemaal even happy mee. Ze zijn natuurlijk blij met de extra gebruikers maar beginnen zich nu ook af te vragen wat de volgende stap van de RIAA wordt.
LimeWire verloor de rechtzaak tegen de RIAA eind vorige week, het New York District Court eiste dat LimeWire de hele organisatie stop zou zetten. Als gevolg van deze uitspraak zijn (miljoenen) LimeWire gebruikers op zoek gegaan naar alternatieve download programma's, hetgeen resulteerde in een flinke boost van een aantal P2P-applicaties.
De afgelopen paar dagen hebben de heren van Torrentfreak gesproken met een aantal developers van een paar P2P-programma's die gezien worden als goed alternatief voor LimeWire, en zonder ook maar 1 uitzondering hebben ze het allemaal over een "huge boost in download numbers".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Toename in downloads bij LimeWire alternatieven.]

Touchscreens vergiftigen Chinese arbeiders

Gepost door erik op - 10:22 0 reacties
Chinese medewerkers van fabrikanten die touchscreens maken voor onder meer Apple zijn ziek geworden van de chemische stof n-hexane.
[Bron: http://webwereld.nl,
Touchscreens vergiftigen Chinese arbeiders.]

De macht van Google

Gepost door erik op - 10:14 0 reacties
sitestatEerder deze week verscheen er een boek van Peter Olsthoorn over de macht van Google. EenVandaag maakte een indringende rapportage over dit onderwerp waar de auteur zelf, Daphne van der Kroft van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en Al Verney van Google Nederland aan het woord komen.
"Google verdient in Nederland meer aan reclame dan de Ster, RTL, radiozenders en de rest van het internet. Youtube (van Google) is de populairste tv-zender van Nederland en Google weet meer over ons dan de Belastingdienst. Hoeveel groter kan Google nog worden? En wat zijn de gevaren voor privacy, afhankelijkheid, auteursrechten en misbruik door opsporingsdiensten?"
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De macht van Google [Video].]

Europese Commissie gaat online privacy regelen

Gepost door erik op - 10:07 0 reacties
Gericht adverteren gebaseerd op het surfgedrag moet transparanter worden voor de consument. Daartoe moeten websitebeheerders en adverteerders zich verplichten aan een standaard privacystatement.
[Bron: http://webwereld.nl,
Europese Commissie gaat online privacy regelen.]

The Final Teen Spirit

Gepost door erik op - 10:05 0 reacties
De nummers Smells Like Teen Spirit van Nirvana en The Final Countdown van Europe zijn lekkere lekkere nummers als je in de auto zit en je hebt haast. De mash-uppers van Wax Audio hebben een mash-up gemaakt van deze twee nummers: The Final Teen Spirit.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
The Final Teen Spirit.]

Isolement door sociale media is een mythe

Gepost door erik op - 10:01 0 reacties
Isolement door sociale media is een mytheOndanks alle mythes, maken social media de gebruiker niet minder sociaal. Dat blijkt uit een onderzoek van de bureaus ExactTarget en CoTweet.
De onderzoekers merken op dat actieve gebruikers van websites zoals Facebook en Twitter ook in het offline sociale leven actiever worden. Volgens het rapport zijn intensievere gebruikers van Facebook 27% meer geneigd om vrienden persoonlijk te ontmoeten. Er wordt aan toegevoegd dat deze groep ook 19% meer geneigd is om telefonisch contact te onderhouden met vrienden.
Slechts bij 13% wordt een daling in de persoonlijke ontmoetingen opgetekend. Ook blijkt 19% minder met vrienden te telefoneren. Bij Twitter zijn de cijfers volgens het rapport nog duidelijker. Daar zou 46% meer geneigd zijn om vrienden te ontmoeten, terwijl 33% meer telefonisch contact onderhoudt. Slechts 7% heeft minder ontmoetingen terwijl 13% minder telefoneert.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Isolement door sociale media is een mythe.]

Rapping News

Gepost door erik op - 09:55 0 reacties
Voor al u mensen die geen tijd hebben om die 400,000 documenten door te nemen.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Rapping News.]

Jongeren uit Nederland kopen weinig online muziek

Gepost door erik op - 09:53 0 reacties
Jongeren uit Nederland kopen weinig online muziekNederlanderse jongeren kopen het minst muziek online. In vergelijking met 33 andere landen staan de Nederlandse jongeren met 4% onderaan. Verder streamen ze het meest van alle landen (53%) en kopen ze het minst aantal CDs in vergelijking met de andere landen (7%).
Dat blijkt uit een onderzoek gedaan door Habbo Hotel. Daar wordt regelmatig op internationaal niveau onderzoek onder hun leden (met name <18 jaar) gedaan en in de vorige maand stond het thema muziek centraal. Het onderzoek vond plaats in zo'n 33 landen wereldwijd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Jongeren uit Nederland kopen weinig online muziek.]

Gezichtsherkenning beveiligt mobieltjes

Gepost door erik op - 09:51 0 reacties
Onderzoekers van de Manchester University hebben een systeem ontworpen waarmee mobieltjes gezichtsherkenning krijgen. Dit zou huidige beveiliging zoals een PIN-code overbodig moeten maken.
[Bron: http://webwereld.nl,
Gezichtsherkenning beveiligt mobieltjes.]

Found Footage: The geekiest marriage proposal ever

Gepost door erik op - 09:40 0 reacties

[Bron: http://www.tuaw.com,
Found Footage: The geekiest marriage proposal ever.]