Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 november 2010

Maak een back-up van je Facebook Page met Backupify

Gepost door erik op 10 november 2010 - 15:47 0 reacties
Maak een back-up van je Facebook Page met BackupifyNu Facebook steeds meer aan het groeien is, neemt de activiteit ook toe. Je moet er niet aan denken als je alles kwijt raakt. Dit dacht Rob May ook. Backupify bestaat als sinds 2008 en maakt het al langer mogelijk om een backup te maken van al je data op Twitter, Gmail, Flickr, Youtube, Wordpress en Blogger. Daar is nu Facebook aan toegevoegd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Maak een back-up van je Facebook Page met Backupify.]

OK GO on Toast [MUSICVIDEO]

Gepost door erik op - 15:45 0 reacties

Last Leaf
De Amerikaanse Internet band OK Go heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om musicvideo's.
Na het eerste succes met hun single "Here it goes again" op YouTube onder de naam "OK Go on Treadmills", welke miljoenen keren werd bekeken, en het onlangs verschenen White Knuckels heeft alweer een volgend format ontworpen voor hun nieuwste nummer : Ok Go on Toast. De video's blijven je op een plezierige manier iedere keer weer verrassen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
OK GO on Toast [MUSICVIDEO].]

Chip voor mobieltjes ontdekt geslachtsziekten

Gepost door erik op - 15:42 0 reacties
Britse wetenschappers werken aan een chip die kan ontdekken of iemand een SOA heeft. Dit zou het groeiende aantal SOA-gevallen onder Britse jongeren moeten verminderen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Chip voor mobieltjes ontdekt geslachtsziekten.]

Microsoft en McAfee zakken voor antivirustest

Gepost door erik op - 15:42 0 reacties
Microsoft, McAfee en Norman zijn gezakt voor de securitytest van het onafhankelijke AV-test.org. Vorig jaar is Microsofts Security Essentials nog met vlag en wimpel geslaagd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Microsoft en McAfee zakken voor antivirustest.]

Vodafone gaat sms-leed verhalen bij sms-aanbieders

Gepost door erik op - 15:42 0 reacties
Vodafone gaat sms-leed verhalen bij sms-aanbiedersVodafone gaat niet wachten op de nieuwe wet die in april 2011 in zal gaan. Met die wet worden de rekeningen van ongewenste sms-diensten niet meer neergelegd bij de consument maar bij de misleidende sms-aanbieders.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vodafone gaat sms-leed verhalen bij sms-aanbieders.]

8 november 2010

Geeft Rockmelt de browse ervaring waar men op zit te wachten?

Gepost door erik op 8 november 2010 - 21:19 0 reacties
Vandaag heeft bijna iedere tech community (oa. Giga OM, Webmonkey, Mashable!, TechCrunch) het over de nieuwe browser genaamd RockMelt. De browser belooft alle dingen die je op een normale dag online doet eenvoudiger te maken: "Sharing, keeping up with friends, staying up to date on news and information and of course search." De browser is gebouwd op Chromium, het open source project achter Google Chrome. Al in 2009 was het de vraag of de browser zich kan mengen in de browser-war. Hieronder een korte uitleg van een van de ontwerpers.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Geeft Rockmelt de browse ervaring waar men op zit te wachten?.]

Microsoft pusht antivirus via Windows Update

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties
Microsoft biedt zijn gratis antivirus aan via Windows' patch-mechanisme. Securityleveranciers protesteren tegen deze concurrentievervalsing.
[Bron: http://webwereld.nl,
Microsoft pusht antivirus via Windows Update.]

Nepsites en e-mails slecht te herkennen

Gepost door erik op - 17:04 0 reacties
Nepsites en e-mails slecht te herkennenNamaaksites voor internetbankieren en nep e-mails van banken zijn nauwelijks te onderscheiden van echte versies. Zo blijkt uit een enquete van de consumentenbond onder 3.000 internetters. Slechts 4% was in staat om in alle 12 voorbeelden aan te geven of het om een echte of nepversie ging. Gemiddeld zaten alle deelnemers er 3 op de 10 keer naast.
Door het niet herkennen van dit soort berichten en sites lopen consumenten wel het risico getroffen te worden door phishing. Daarbij worden betaalrekeningen geplunderd als er gegevens worden ingevoerd op een 'namaaksite' die, zo blijkt uit de enquete, voor velen nauwelijks van een echte te onderscheiden is.
Volgende week staat er weer een actie / campagne week op de planning: 'veilig kopen op internet'. Als je jouw kennis wil testen om te kijken of je phishing-sites en berichten wel/niet weet te herkennen kan je hier een quiz doen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nepsites en e-mails slecht te herkennen.]

8pen : toekomst van Mobile Keypads?

Gepost door erik op - 17:02 0 reacties
Snel typen op een keypad van je Mobile Device blijft een uitdaging. Wie er handig in is zal niet klagen maar het verschil tussen een normaal keyboard van je Mac of PC vs alle denkbare keypads op de al evenvele devices is groot. Het meest voldeed eigenlijk nog het klassieke toetsenboord van m'n oude BlackBerry Bold en een paar razendsnelle duimen deden wonderen.
De ontwikkelaars van de 8Pen komen met een heel nieuwe invalshoek voor het traditionele keyboard (Patent is nog steeds in behandeling), The 8Pen. Een model waarlangs 2 diagonalen en 8 letterreeksen het tikken op een keypad aanzienlijk vereenvoudigd moet worden. Ik ben echt heel benieuwd wat iedereen er van vindt. En hoewel ik een enorme voorliefde en drang heb naar vernieuwing geloof ik zelf minder in deze toepassing. Reacties kunnen ook gestuurd worden naar de ontwikkelaars.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
8pen : toekomst van Mobile Keypads?.]

Facebook status updates maken break ups inzichtelijk

Gepost door erik op - 16:57 0 reacties
Facebook status updates maken break ups inzichtelijkFacebook is een bron van informatie. Zo plaatsten wij laatst een grafiek dat "Reizende vrouwen dol zijn op Facebook". Met inmiddels meer dan 500 miljoen leden en een toenemende activiteit per gebruiker, zal de beschikbare informatie de komende tijd alleen nog maar gaan toenemen. Mensen delen bijna alles via hun status update. Personen als David McCandless maken hier dankbaar gebruik van en proberen deze data te visualiseren.
David heeft een soort van Infographic gemaakt waarin hij laat zien, wanneer de meeste relaties tot een einde komen. Hoe? Gewoon via Facebook status updates zocht hij op “break up” en “broken up”.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook status updates maken break ups inzichtelijk.]

Nederlander meest frequente internet-gebruiker

Gepost door erik op - 16:53 0 reacties
Nederlander meest frequente internet-gebruikerNederlanders zijn de meest frequente internetgebruikers van Europa. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore. De onderzoekers merken op dat de Nederlandse gebruiker zich tijdens de maand september gemiddeld 78,2 keer online heeft aangemeld.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlander meest frequente internet-gebruiker.]

Zoekmachine Blekko zuivert zoekresultaten

Gepost door erik op - 16:52 0 reacties
De nieuwe zoekmachine Blekko heeft niet de ambitie om Google te verslaan. In plaats daarvan wil het spamvrije zoekresultaten leveren.
[Bron: http://webwereld.nl,
Zoekmachine Blekko zuivert zoekresultaten.]