Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

4 mei 2011

Spotify vanaf nu te syncen met iPod

Gepost door erik op 4 mei 2011 - 11:16 0 reacties
Het zal ze in Cupertino nog niet dun door de broek lopen, maar ze zullen op zijn minst hebben opgekeken wanneer ze bij Apple hoorden dat de streaming muziekservice Spotify vanaf nu ook te synchroniseren is met de iPod. De dienst is nu dus een geschikt alternatief voor iTunes.
Via de sectie “Devices” is het nu mogelijk om je playlist te syncen met elke iPod Classic, Nano of Shuffle. Je kunt verschillende playlists downloaden en deze direct op je iPod laden, zodat je vanaf nu overal van Spotify kunt genieten.
[Bron: http://www.onemorething.nl,
Spotify vanaf nu te syncen met iPod.]

3 mei 2011

Tips uit de Internet Top100

Gepost door erik op 3 mei 2011 - 10:32 0 reacties

- Gestolen camera terugvinden

- Jaag op ijs of bonbons

- Synoniemen voor woorden vinden
Synoniemen.net helpt je steevast snel aan het juiste woord. Het biedt vele woordenboeken in één: naast een online synoniemenwoordenboek ook betekenissen (zoals een traditioneel woordenboek), woordvertalingen en een hoop extra's.

- Zoeken naar studentenkamers
Zonder geld geen studie, geen feestjes en geen eten. Dat weten wij bij Stunda maar al te goed. Daarom kun je bij Stunda helemaal gratis op zoek naar jouw ideale kamer of die relaxte bijbaan.

Follow this...

Gepost door erik op - 09:26 0 reacties
Follow This en er staat je een verrassing te wachten. Prachtige video.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Follow This.]

Windows 7 in Nederland nu het grootst

Gepost door erik op - 09:22 0 reacties
Windows 7 is het veelgebruikte XP voorbij. De omslag is net afgelopen maand geweest en het verschil in marktaandeel bedraagt nu ruim 2,5 procent.
[Bron: http://webwereld.nl,
Windows 7 in Nederland nu het grootst.]

2 mei 2011

Nieuwe worm op Facebook

Gepost door erik op 2 mei 2011 - 23:01 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Amazon offering top-selling MP3 tracks for $0.69

Gepost door erik op - 22:59 0 reacties
Amazon has dropped the price of its top-selling MP3 tracks to $0.69, according to The Los Angeles Times. That's a 20-cent drop from its previous $0.89 price. The move by the internet retail giant is seen as an attempt to knock Apple from its perch as the top distributor of music in the world. Currently, Apple's iTunes store has a 70 percent market share, while Amazon is a distant second at 10 percent.
[Bron: http://www.tuaw.com,
Amazon offering top-selling MP3 tracks for $0.69.]

De laatste momenten van Osama Bin Laden op film

Gepost door erik op - 22:55 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Katy Perry zingt Rebecca Black’s Friday

Gepost door erik op - 22:53 0 reacties
Katy Perry nam tijdens haar concert in Melbourne het nummer Friday op de hak en dat klinkt al 1000 keer beter dat de vertolking van de orginele “artiest”.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Katy Perry zingt Rebecca Black’s Friday.]

Google Chrome ziet marktaandeel stijgen

Gepost door erik op - 22:34 0 reacties
Google Chrome ziet marktaandeel stijgenVorige maand al wisten Internet Explorer en Firefox niet te profiteren van de toen recent gelanceerde nieuwe browserversies. Dat is de afgelopen maand niet anders geweest. Firefox zag het wereldwijde marktaandeel nog wel iets stijgen (+0,19%) naar 29,86% in totaal. Internet Explorer kreeg echter een flinke tik te verwerken: -2,29% naar 42,43% totaal. Google Chrome was weer de grote winnaar met +1,66% tot 19,95% totaal.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Chrome ziet marktaandeel stijgen.]

IE en Firefox zien marktaandeel verder dalen

Gepost door erik op - 22:31 0 reacties
Het aantal internetters dat gebruik maakt van Chrome of Safari stijgt wereldwijd gestaag ten kosten van Internet Explorer en Firefox. Dat meldt Nu.nl vandaag op basis van gegevens afkomstig van onderzoeksbureaus Net Applications en Statcounter.
[Bron: http://digitallife.nl,
IE en Firefox zien marktaandeel verder dalen.]

5 pijlers van de open WiFi-revolutie

Gepost door erik op - 22:29 0 reacties
Mobiel internet staat zwaar onder druk. Maar de redding is er al, als iedereen z'n WiFi openzet. Routers kunnen worden aangepast zodat draadloze netwerken veilig én open tegelijk zijn.
[Bron: http://webwereld.nl,
5 pijlers van de open WiFi-revolutie.]

Nepklagers wissen duizenden Facebookpagina's

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Facebook verwijdert pagina´s zodra daar een klacht over binnenkomt. Het bedrijf doet dat zonder de pagina of de klager te controleren. Kwaadwillenden maken hier massaal misbruik van.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nepklagers wissen duizenden Facebookpagina's.]

Bol.com broedt op Spotify voor e-books

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Bol.com denkt na over nieuwe modellen om e-books aan de man te brengen. Een optie is het Spotify-model, een flat fee abonnement van 10 euro per maand voor de hele catalogus.
[Bron: http://digitallife.nl,
Bol.com broedt op Spotify voor e-books.]

5 gratis Windows 7 tools voor de lenteschoonmaak

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Als de lentekriebels zich aandienen, wordt het tijd om orde op zaken te stellen. Opslag uitmesten, spullen uitzoeken, desnoods partner de deur uit werken en natuurlijk de PC opschonen.
[Bron: http://digitallife.nl,
5 gratis Windows 7 tools voor de lenteschoonmaak.]

OPTA geeft sms-spammer half miljoen boete

Gepost door erik op - 22:12 0 reacties
De OPTA heeft een aanbieder van sms-diensten 550 duizend euro boete opgelegd. Het bedrijf stuurde mensen ongevraagd berichten waar zij bovendien voor moesten betalen.
[Bron: http://webwereld.nl,
OPTA geeft sms-spammer half miljoen boete.]

Windows 7 wordt steeds minder verkocht

Gepost door erik op - 22:12 0 reacties
Windows 7 wordt steeds minder verkocht. De daling komt vooral doordat er steeds minder pc's met dat besturingssysteem over de toonbank gaan. De verkopen van Office 2010 gaan wel goed.
[Bron: http://digitallife.nl,
Windows 7 wordt steeds minder verkocht.]

‘Audio wordt groter op internet dan video’

Gepost door erik op - 22:11 0 reacties
De oprichter van audiodienst Soundcloud meent dat audio op het internet groter zal worden dan video. Ondanks dat de videodienst Youtube nu nog de op twee na grootste site ter wereld is.
[Bron: http://webwereld.nl,
‘Audio wordt groter op internet dan video’.]

Hotmail bestaat 15 jaar

Gepost door erik op - 22:10 0 reacties
Hotmail bestaat 15 jaarDit jaar bestaat Hotmail precies 15 jaar. In 1996 hadden de oprichters van Hotmail, Jack Smith en Sabeer Bhatia, het briljante idee om een gratis webbased e-mailservice te introduceren. Hierdoor was je niet langer afhankelijk van de e-mailservices van je internetprovider. Een jaar later, in 1997, heeft Microsoft Hotmail gekocht van deze oprichters. Een feit dat bijna niemand weet is dat de naam Hotmail is gebaseerd op HTML (HoTMaiL). Maar er zijn meer interessante feiten te melden over Hotmail.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hotmail bestaat 15 jaar.]

Radioportals weigeren te betalen aan Buma

Gepost door erik op - 22:08 0 reacties
Diverse radioportals die streams doorgeven van radiostations zijn in verzet gekomen tegen licenties die zij van auteursrechtenorganisatie Buma moeten afsluiten. Volgens Buma moeten ze gewoon betalen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Radioportals weigeren te betalen aan Buma.]

VS kapen domeinen voor anti-piraterijcampagne

Gepost door erik op - 22:07 0 reacties
De Amerikaanse overheid zet gevorderde domeinen in voor een campagne tegen piraterij. Een video tegen het downloaden van films wordt gepromoot op 65 in beslag genomen domeinen.
[Bron: http://webwereld.nl,
VS kapen domeinen voor anti-piraterijcampagne.]

Verhagen: blokkeren mobiele diensten geen censuur

Gepost door erik op - 22:07 0 reacties
Internet op je mobieltje is echt wat anders dan internet thuis. Daarom is het begrijpelijk dat de consument voor bepaalde mobiele internetdiensten extra betalen. Dat vindt minister Maxime Verhagen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Verhagen: blokkeren mobiele diensten geen censuur.]

Google lanceert Chrome 11

Gepost door erik op - 22:06 0 reacties
Nog geen twee maanden na de release van Chrome 10 lanceert Google vandaag alweer een nieuwe browser in de vorm van Chrome 11. Deze vernieuwde versie biedt onder meer de mogelijkheid tot spraakinvoer.
[Bron: http://digitallife.nl,
Google lanceert Chrome 11.]

De Mosselman doet het met Vader Abraham

Gepost door erik op - 22:06 0 reacties

[Bron: http://www.vkmag.com/,
De Mosselman doet het met Vader Abraham.]

Kamer tegen blokkeren mobiele chat en voip

Gepost door erik op - 22:00 0 reacties
Een Kamermeerderheid zegt tegen de plannen van KPN te zijn. De operator wil bepaalde mobiele diensten blokkeren tenzij er extra geld wordt neergelegd door abonnees. Maar: "KPN is legaal bezig."
[Bron: http://webwereld.nl,
Kamer tegen blokkeren mobiele chat en voip.]

Nederland staat wereldwijd op 1 qua Twitter en LinkedIn gebruik

Gepost door erik op - 22:00 0 reacties
ComScore heeft vandaag de resultaten naar buiten gebracht van een onderzoek naar het sociaal netwerk gebruik in Nederland gebaseerd op de Media Metrix service. Het onderzoek toont aan dat de Nederlandse social netwerk markt sterk door blijft groeien als sites als Facebook, Twitter en LinkedIn hun marktaandeel uit breiden, Hyves blijft nog wel de absolute nummer 1.
De social networking categorie groeit in Nederland flink door met + 18% tot 11,5 miljoen bezoekers in maart 2011 (representatief voor 96% van de online populatie). Hyves staat nog bovenaan met meer dan 7,6 miljoen bezoekers in maart, maar Facebook wint veel terrein, maar liefst 76% omhoog ten opzichte van vorig jaar tot bijna 6,6 miljoen bezoekers. Twitter en Linkedin staan 3e en 4e met beide bijna zo'n 70% omhoog ten opzichte van een jaar eerder naar iets meer dan 3 miljoen bezoekers.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederland staat wereldwijd op 1 qua Twitter en LinkedIn gebruik.]

Open source-tool 'maakt encryptie overbodig'

Gepost door erik op - 21:59 0 reacties
Wetenschappers hebben software ontwikkeld waarmee het mogelijk is om gevoelige gegevens op een harde schijf te maskeren. Met deze software is het niet nodig om encryptie te gebruiken.
[Bron: http://webwereld.nl,
Open source-tool 'maakt encryptie overbodig'.]

'Google klaar om filmdienst te lanceren'

Gepost door erik op - 21:58 0 reacties
Google staat op het punt een video-on-demand dienst te lanceren via YouTube. Volgens anonieme bronnen heeft de zoekgigant inmiddels overeenkomsten gesloten met de grootste filmmaatschappijen.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Google klaar om filmdienst te lanceren'.]

.nl domeinnamen in cijfers, langste domeinnaam bevat 63 tekens

Gepost door erik op - 21:56 0 reacties
.nl domeinnamen in cijfers, langste domeinnaam bevat 63 tekensVandaag bestaat het .nl domein 25 jaar en zijn er inmiddels 4.4 miljoen registraties en dagelijks komen er 2.700 bij. Na aftrek van de opheffingen is dit een groei van zo’n half miljoen per jaar. Hieronder een overzicht van een aantal statistieken over al deze domeinnamen :
38% van de .nl-domeinen is in handen van particulieren, en dat percentage neemt toe. De .nl-domeinnamen worden geregistreerd via zo’n 1900 registrars die daarnaast diensten al webhosting en e-mail aanbieden. De langste .nl-domeinnamen bevatten 63 tekens, zoals de decimalen van het getal π: 141592653589793238462643383279502884197169399375105
820974944592.nl.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
.nl domeinnamen in cijfers, langste domeinnaam bevat 63 tekens.]

'Facebook waarborgt privacy onvoldoende'

Gepost door erik op - 21:52 0 reacties
Facebook springt slordig om met de privacy van haar gebruikers. Dat concludeert althans Arnold Roosendaal, een deskundige op het gebied van privacy en internet van de Universiteit Tilburg.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Facebook waarborgt privacy onvoldoende'.]

Lady Gaga keurt Weird Al parodie goed

Gepost door erik op - 21:50 0 reacties
Lady Gaga heeft een parodie van Weird Al Yankovic op haar nummer 'Born This Way': 'Perform this way' goedgekeurd. Weird Al is daardoor nu in staat zijn nieuwe album alsnog uit te brengen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Lady Gaga keurt Weird Al parodie goed.]

Linken naar illegale content valt onder persvrijheid

Gepost door erik op - 21:46 0 reacties
Het linken naar websites met onrechtmatige content of software valt onder de vrijheid van meningsuiting. Een link is als een voetnoot in een boek.
[Bron: http://webwereld.nl,
Linken naar illegale content valt onder persvrijheid.]

Privacywaakhond CBP schendt privacy

Gepost door erik op - 21:18 0 reacties
In zijn ijver te bewijzen dat Google privacy schendt, heeft het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) zelf privacygevoelige data gepubliceerd. De toezichthouder gaat diep door het stof.
[Bron: http://webwereld.nl,
Privacywaakhond CBP schendt privacy.]

'Mobiel internet wordt zeer slecht beveiligd'

Gepost door erik op - 21:16 0 reacties
Consumenten geven dieven vrij spel door het mobiel internet op smartphones en laptops slecht te beveiligen. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek onder 1061 respondenten die mobiel internetten.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Mobiel internet wordt zeer slecht beveiligd'.]

7 tips om storingen bij je hoster te overleven

Gepost door erik op - 21:16 0 reacties
Ook met bij een goede hostingprovider kan er altijd iets misgaan. Webwereld geeft enkele tips om problemen eenvoudiger te overleven.
[Bron: http://webwereld.nl,
7 tips om storingen bij je hoster te overleven.]

Justitie wil encryptie verbieden

Gepost door erik op - 21:15 0 reacties
Om digitale kinderporno terug te dringen wil Justitie het versleutelen van bestanden strafbaar stellen. Dan kunnen mensen worden gedwongen om hun wachtwoord af te staan als dat wordt geëist.
[Bron: http://webwereld.nl,
Justitie wil encryptie verbieden.]

1172 fraaie foto's

Gepost door erik op - 21:15 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google frustreerde onderzoek naar wifi-sniffing

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties
Privacywaakhond CBP heeft Google meermaals moeten dwingen tot medewerking met het onderzoek naar wifi-sniffing. Bovendien moet Google ook de netwerknaam (SSID) van 3,6 miljoen wifi-routers wissen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google frustreerde onderzoek naar wifi-sniffing.]

Amsterdam wil kindermisbruikers digitaal lynchen

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties
Amsterdam wil potentiële kindermisbruikers en verspreiders van kinderporno digitaal vervolgen en hun activiteiten verstoren. Ze moeten worden bestookt met mailbombardementen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Amsterdam wil kindermisbruikers digitaal lynchen.]

Kroes neemt strenge maatregelen tegen afknijpen

Gepost door erik op - 21:13 0 reacties
Eurocommissaris Neelie Kroes gaat maatregelen nemen tegen telecomproviders die internetverbindingen afknijpen om bijvoorbeeld Skype te blokkeren. Zij laat een groot onderzoek doen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kroes neemt strenge maatregelen tegen afknijpen.]

Meer dan helft van applicaties is lek

Gepost door erik op - 21:10 0 reacties
Liefst 58 procent van alle applicaties is kwetsbaar voor aanvallen doordat er bij de bouw ervan te weinig rekening is gehouden met de beveiliging. Opvallend: vooral securityproducten zijn onveilig.
[Bron: http://digitallife.nl,
Meer dan helft van applicaties is lek.]