Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

16 maart 2011

FOX4 gebruikt iPad2 voor "nieuwsitem"

Gepost door erik op 16 maart 2011 - 11:03 0 reacties
Eerste uitgezonden nieuwsitem volledig op iPad2 gefilmd en gemonteerd.

Met Patrick's Day St. voor de deur, bedacht Fox4-medewerker Mike McNeill dat het wel leuk was om aandacht te besteden aan de alcoholische opties om deze dag te vieren. Hij schoot zijn reportage in Spec's Liquor Store in Beaumont, Texas met behulp van alleen een iPad2.

Tips uit de Internet Top100

Gepost door erik op - 09:47 0 reacties

Hoe overleef je een ramp?
Gratis oorlogsspel van leger VS

SUPERTIP! Sla belangrijke bestanden gratis en veilig online op!!!

Gepost door erik op - 09:44 0 reacties
Deze synchroniseer- en backup-tool maakt gebruik van de cloud om je bestanden op afstand te bewaren. Zodra je de Dropbox software hebt geïnstalleerd, zie je een nieuwe Dropbox-map op je computer. Alles wat je hier opslaat, wordt verzonden naar het Dropbox cloud opslagsysteem. Dit gebeurt onzichtbaar en is niet anders dan het gebruiken van een andere map op je vaste schijf.

Daarna zou je Dropbox op een andere computer kunnen installeren, met dezelfde inloggegevens, en een nieuwe Dropbox-map. Alles wat je op computer A opslaat, verschijnt automatisch in de map van computer B en omgekeerd. Je kunt ook nog meer computers toevoegen en mobiele apparaten. Ook kun je toegang tot je bestanden krijgen door te surfen naar www.dropbox.com.

Een groot voordeel is dat bij diefstal of verlies van een notebook de verloren bestanden eenvoudig kunnen worden hersteld. Installeer Dropbox op een nieuwe computer, vul de gebruikersnaam in en synchroniseer de inhoud!

Dropbox biedt gratis 2GB opslagcapaciteit per gebruiker: voldoende voor honderden eenvoudige documenten. Download de clientsoftware en schrijf je in tijdens het installeren met je mailadres.

Arctic Monkeys komt met video Brick by Brick

Gepost door erik op - 09:20 0 reacties
De Britse groep Arctic Monkeys heeft afgelopen nacht een nieuwe video onthuld voor het nummer Brick By Brick. Het nummer geeft een eerste voorproefje van de nieuwe richting die de band op gaat na het in 2009 verschenen Humbug. Het viertal zit momenteel in de studio met producer James Ford van Simian Mobile Disco.
[Bron: http://digitallife.nl,
Arctic Monkeys komt met video Brick by Brick.]

Samen online aftellen met de Geiger Counter Tokyo

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Wifi-'diefstal' bij buren komt voor de Hoge Raad

Gepost door erik op - 09:04 0 reacties
De Hoge Raad gaat kijken of het meeliften op wifi-netwerken van iemand anders echt niet strafbaar is. Dat is nu niet het geval: noch voor openstaande noch voor beveiligde netwerken.
[Bron: http://webwereld.nl,
Wifi-'diefstal' bij buren komt voor de Hoge Raad.]

15 maart 2011

Hoe win je het hart van een vrouw op Chatroulette?

Gepost door erik op 15 maart 2011 - 20:39 0 reacties
Door nu eens niet met je uitgerolde brandslang voor de webcam te gaan hangen maar iets meer je best te doen. Deze video is het perfecte en meest romantische voorbeeld hoe het wel moet. Diana is in ieder geval zwaar onder de indruk.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Hoe win je het hart van een vrouw op Chatroulette?.]

Facebook the song

Gepost door erik op - 16:09 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Bon Jovi: 'Steve Jobs heeft muziekindustrie vermoord'

Gepost door erik op - 14:13 0 reacties
Zanger Jon Bon Jovi heeft in een interview met The Times' Sunday magazine geen goed woordje over voor Apple-baas Steve Jobs. "Hij is persoonlijk verantwoordelijk voor het vermoorden van de muziekindustrie", aldus de rocker.
[Bron: http://digitallife.nl,
Bon Jovi: 'Steve Jobs heeft muziekindustrie vermoord'.]

Terugkijken op terugkijken...

Gepost door erik op - 14:12 0 reacties
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Webshop klaagt over prijsafspraken seksbranche

Gepost door erik op - 14:08 0 reacties
Internetseksshop Willie.nl is naar de concurrentiewaakhond NMa gestapt vanwege verboden prijsafspraken in de sekswinkelbranche. Prijzen worden kunstmatig hoog gehouden door leveranciers.
[Bron: http://webwereld.nl,
Webshop klaagt over prijsafspraken seksbranche.]

Nederlandse violiste treedt met YouTube Symfonie Orkest op

Gepost door erik op - 14:02 0 reacties
De violiste Anne-Rose van Gils maakt, als enige Nederlandse, deel uit van de tweede editie van het YouTube Symfonie Orkest.
Deze week komen de 101 geselecteerde muzikanten bijeen in Sydney voor een weekvullende muziektop. Onder leiding van dirigent Michael Tilson Thomas vindt op zondag 20 maart het slotconcert plaats in het Sydney Opera House. YouTube zal dit concert voor Nederlandse kijkers live streamen tussen 10.00-12.30 uur. YouTube heeft het democratische karakter van internet ingezet om muzikanten uit alle delen van de wereld - van beginnende- tot beroepsmuzikanten - de gelegenheid te bieden om in het Sydney Opera House te spelen.
De musici hebben zelf een YouTube-video ingestuurd en zijn uitverkoren uit 336 finalisten uit 46 landen. Uiteindelijk bepaalden de publieksstemmen en de dirigent wie tot de laatste 101 muzikanten van het YouTube Symfonie Orkest 2011 behoren. Dit evenement is onderdeel van een reeks van samenwerkingsinitiatieven van YouTube die ten doel hebben om de grenzen van muziek, film en kunst te verleggen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlandse violiste treedt met YouTube Symfonie Orkest op.]

Rechter: wifi-netwerk van de buren hacken mag

Gepost door erik op - 13:55 0 reacties
Het Hof in Den Haag stelt dat het niet strafbaar is om mee te liften op het wifi-netwerk van anderen, ook niet als dat netwerk beveiligd is. Van computervredebreuk is geen sprake.
[Bron: http://webwereld.nl,
Rechter: wifi-netwerk van de buren hacken mag.]

Fraude via internetbankieren stijgt explosief

Gepost door erik op - 13:54 0 reacties
Het aantal fraudegevallen met internetbankieren stijgt fors. In 2010 kwam het schadebedrag uit op 9,8 miljoen euro, Een jaar eerder was dat nog 1,9 miljoen euro.
[Bron: http://webwereld.nl,
Fraude via internetbankieren stijgt explosief.]

Oplichters zetten Skypebots in bij verkoop scareware

Gepost door erik op - 13:53 0 reacties
Gebruikers van Skype ontvangen steeds vaker geautomatiseerde oproepen van oplichters. De nietsvermoedende gebruikers van het platform krijgen het advies om hun Windows-installatie te updaten. Het gaat om scareware.
[Bron: http://webwereld.nl,
Oplichters zetten Skypebots in bij verkoop scareware.]

Twitter moet gegevens Gonggrijp aan VS geven

Gepost door erik op - 13:48 0 reacties
Twitter moet van de Amerikaanse rechter gebruikersgegevens van onder meer internetactivist Rop Gonggrijp overhandigen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Twitter moet gegevens Gonggrijp aan VS geven.]

Nostalgie! Panoramafoto S.S. Rotterdam uit 1910

Gepost door erik op - 13:47 0 reacties
Ouderwetse Hollandse glorie. De S.S. Rotterdam IV aangemeerd in Hoboken, New Jersey. Lang vervlogen tijden, lang vervlogen dromen en lang vervlogen avonturen. De zomer van 1910, toen een schip nog de enige manier was om van Europa in de Verenigde Staten te komen. Shorpy heeft twee panoramafoto's van de S.S. Rotterdam IV hersteld en in groot formaat online geknald. Voor uw kijk- en scrollplezier. Op foto 1 (mirror) is te zien hoe de kolenkamers van het schip worden bijgevuld en op foto 2 (mirror) is te zien dat een dergelijk schip veel bekijks trok. Zeer toepasselijk ligt er op de plek van de steiger nu een oer-Hollands voetbalveld. Meer informatie over dit schip vind je hier (), en hier () en hier () meer foto's van het interieur. Ideale zondag wegdroom foto's.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Nostalgie! Panoramafoto S.S. Rotterdam uit 1910.]

Spacebook

Gepost door erik op - 13:39 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Google Japan ondersteunt hulpverlening aardbeving en Tsunami

Gepost door erik op - 13:38 0 reacties
Google Japan ondersteunt hulpverlening aardbeving en TsunamiDirect na de aardbeving, waarvan het Google-team in Tokio de intensiteit direct begreep, is Google begonnen met het ondersteunen van de getroffenen van deze ramp door het maken van een speciale Google Crisis Response pagina. Er is een Google-map waarop alle lokale informatie over de ramp wordt geplaatst. Tevens heeft men een Google Person Finder applicatie waarmee japaners vermiste bekenden kunnen zoeken.
Eerder was al de Tsunami waarschuwing voor alle landen aan de grote Oceaan op de hoofdpagina van de zoekmachine geplaatst.
Het persoonlijke verhaal van Ken Miura van Google Japan is op de de officiële blog van Google terug te lezen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Japan ondersteunt hulpverlening aardbeving en Tsunami.]

Internetconsument is bang voor fraude

Gepost door erik op - 13:30 0 reacties
Hoewel steeds meer mensen aankopen doen via webshops, is het kopen bij internetwinkels over de grens niet populair. Angst voor fraude en oplichting, taal- en leveringsproblemen weerhouden de consument.
[Bron: http://webwereld.nl,
Internetconsument is bang voor fraude.]

MSN-malwareverspreider krijgt 14.000 euro boete

Gepost door erik op - 13:28 0 reacties
Een jonge Nederlander moet 14.000 euro boete betalen voor de verspreiding van malware via MSN. Dat is 2000 euro minder dan de OPTA eerder had geëist.
[Bron: http://webwereld.nl,
MSN-malwareverspreider krijgt 14.000 euro boete.]

'Twee uur gamen staat gelijk aan cocaïne snuiven'

Gepost door erik op - 13:27 0 reacties
De Britse psychotherapeut Steve Pope heeft een wel erg opmerkelijke uitspraak gedaan. In een interview met de BBC meldt hij dat twee uur gamen gelijk staat aan een lijntje cocaïne snuiven.
[Bron: http://digitallife.nl,
'Twee uur gamen staat gelijk aan cocaïne snuiven'.]

Xs4all laat McAfee vallen na slechte test

Gepost door erik op - 13:26 0 reacties
De antivirus software van McAfee scoorde beroerd bij de Consumentenbond. Daardoor begint het bedrijf nu klanten te verliezen, onder ander Xs4all.
[Bron: http://webwereld.nl,
Xs4all laat McAfee vallen na slechte test - update.]

Puberteit in een minuut

Gepost door erik op - 13:22 0 reacties

[Bron: http://www.vkmag.com/,
Puberteit in een minuut.]

Europese regelgeving rondom cookies gaat veranderen

Gepost door erik op - 13:15 0 reacties
Europese regelgeving rondom cookies gaat veranderenDe manier waarop websites bezoekers volgen en zo 'op maat gemaakte' advertenties kunnen weergeven gaat veranderen.
Vanaf 25 mei zal de Europese wetgeving voorschrijven dat er 'uitdrukkelijk om toestemming' gevraagd dient te worden aan webgebruikers die worden gevolgd door middel van de kleine tekstbestanden, genaamd cookies.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Europese regelgeving rondom cookies gaat veranderen.]

Spotify heeft 1miljoen betalende gebruikers

Gepost door erik op - 13:14 0 reacties
Streaming muziekdienst Spotify heeft 1 miljoen gebruikers die maandelijks betalen. Het aantal betaalde accounts groeit in verhouding twee keer zo hard als het aantal gratis gebruikers.
[Bron: http://webwereld.nl,
Spotify heeft 1miljoen betalende gebruikers.]

Google Maps Navigatie ontwijkt nu ook de file

Gepost door erik op - 13:13 0 reacties
Google Maps Navigatie ontwijkt nu ook de fileGoogle Maps Navigatie, de gratis navigatiesoftware van Google die beschikbaar is voor Android smartphones, houdt voortaan rekening met de verkeersdrukte. De applicatie houdt in haar routeberekening rekening met de vertraging op een weg als gevolg van verkeersproblemen en probeert een sneller alternatief te bieden.
"Tot dusver pikte Navigation er de snelste route uit zonder rekening te houden met de verkeersdrukte", aldus Roy Williams, Software Engineer in het Google Maps team. "Maar nu zal ook het verkeer in realtime mee in acht genomen worden bij het berekenen van de snelste route." De dienst kan via de Android Store worden gedownload op de mobiele telefoon en is beschikbaar in Noord-Amerika en Europa.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Maps Navigatie ontwijkt nu ook de file.]

BSA-strijd tegen illegale software levert weinig op

Gepost door erik op - 13:12 0 reacties
De Business Software Alliance (BSA) blijkt niet in staat het gebruik van illegale software harder aan te pakken. Het aantal juridische procedures stijgt, maar meer geld levert het niet op.
[Bron: http://webwereld.nl,
BSA-strijd tegen illegale software levert weinig op -UPDATE.]

Vent doet Shakira na

Gepost door erik op - 13:10 0 reacties
De talentenjachten waar geen einde aan lijkt te komen zijn ook in Chili neergestreken en Rodolfo hier is fan van Shakira en doet haar dus na. Als je je ogen dicht doet zie je een zwoele blonde latina met haar heupen draaien. Doe je je ogen open, dan zie je een bol mannetje met een lelijk shirt. Dit is gewoon eng.
[Bron: http://www.loodzwaar.com/,
Vent doet Shakira na.]