Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

1 april 2009

Klikken over illegale software als wraak voor ontslag

Gepost door erik op 1 april 2009 - 10:44 0 reacties

Piraterijbestrijder Business Software Alliance (BSA) ziet een flinke groei in tips over illegale software. Mogelijk het gevolg van rancuneuze ontslagen ict'ers.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Klikken over illegale software als wraak voor ontslag.]

Hahaha! 1 APRIL

Gepost door erik op - 10:15 0 reacties









Kikker in je bil. U bent er allemaal ingetuind. Met boter & suiker er in. Lekker puh. Gefopt. Hahaha. Sliep-uit. In het ootje genomen. Na-nana-nana-na. U bent bij de neus gepakt, in de taas gevat & aan uw lurf getrokken. U dacht natuurlijk. Die gasten lopen de hele boel te f*cken, er is helemaal niets van waar. En inderdaad. Het klopt. Alles is gelogen. Het was een hoax, een giga fake fopduik, de scam of the century. U bent er met open ogen en oren ingestonken. Hele verhaal is van voor tot achter verzonnen. Bananasplit, maar dan leuk. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. En die dikke, die zat vuistdiep in het complot. Ja mensen, die dikke, die hoorde bij ons. Vond-ie humor. Kostelijk overigens hoe iedereen het spel meespeelde. U had wel een vermoeden. Maar eigenlijk had u niets door. En nu sportief wezen. Het kan iedereen overkomen...
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Hahaha! 1 APRIL.]

'YouTube stopt amateurvideo's verder weg'

Gepost door erik op - 00:21 0 reacties

YouTube gaat op de schop. De site gaat veel meer op Hulu lijken: professionele video's en mediabedrijven krijgen ruim baan, ten koste van user generated content.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
'YouTube stopt amateurvideo's verder weg'.]

Online video steeds populairder

Gepost door erik op - 00:21 0 reacties

Online video steeds populairderHet kijken naar online video's blijft in populariteit toenemen. Maar liefst 79% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder zegt wel eens online video te kijken en 19% daarvan doet dit dagelijks. Meer dan de helft van de online videokijkers zegt het afgelopen jaar substantieel meer te zijn gaan kijken, zo blijkt uit een onderzoek van Ster, Microsoft Advertising en Mindshare.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online video steeds populairder.]

Gedupeerden 0900-bedrog krijgen geld terug

Gepost door erik op - 00:20 0 reacties

Telefoniebedrijven storten op verzoek van toezichthouder OPTA gesprekskosten terug naar consumenten die belden naar een malafide 0900-nummer.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Gedupeerden 0900-bedrog krijgen geld terug.]

Phoenix: online photoshop

Gepost door erik op - 00:19 0 reacties

Zie hier een nieuwe online applicatie. Photoshop vervangen doet het niet echt, maar voor een gratis alternatief heeft het toch wel wat voordelen. Phoenix heeft zo de standaard mogelijkheden die een algemeen bewerkings-programma heeft: Layers, Filter, masks, clone, ect. Het programma geeft de mogelijkheid je de brushes te customizen. Helaas komt die nog niet in de buurt de airbrush van Photoshop, maar wie weet gebeurt dat binnenkort, want het is nog een beta.Het laden van je bestanden is uiteraard helemaal afhankelijk van je internet up/donwloadsnelheid.
[Bron: http://retecool.com,
Phoenix: online photoshop.]

Tekenen in Google Docs

Gepost door erik op - 00:17 0 reacties

Tekenen in Google DocsDe Google Docs suite heeft er weer een nieuwe tool bij gekregen. Insert Drawings. Tekenen dus: "Now you can create and insert rich, colorful drawings into documents, presentations and spreadsheets, to illustrate your ideas or just for fun".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Tekenen in Google Docs.]

Enorm Chinees spionagenetwerk ontdekt

Gepost door erik op - 00:15 0 reacties

Maar liefst 1295 computers in 103 landen zijn besmet en bespioneerd. Indirect bewijs wijst naar China.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Enorm Chinees spionagenetwerk ontdekt.]

K3 is weer compleet

Gepost door erik op - 00:14 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Theatergroep waarschuwt voor gevaren internet

Gepost door erik op - 00:12 0 reacties

Theatergroep waarschuwt voor gevaren internetAls gevolg van hun losbandige gedrag op internet, worden jaarlijks honderden jongeren gedwongen tot seks. Theatergroep PlayBack pakt dit onderwerp aan en gaat jongeren met hun voorstelling Web waarschuwen voor de gevaren. Op middelbare scholen door heel Nederland laat Web zien wat de gevolgen zijn van het naïeve handelen van jongeren, maar zal ook de leuke kanten van internet bespreken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Theatergroep waarschuwt voor gevaren internet.]

Pirate Bay gaat gebruikers beschermen

Gepost door erik op - 00:10 0 reacties

Pirate Bay gaat gebruikers beschermenOp 1 april lanceren de mensen van The Pirate Bay een VPN-service. Via dit Virtual Private Network kunnen de gebruikers anoniem van de dienst gebruikmaken.
Met de nieuwe dienst, IPREDator genaamd, hopen ze de Zweedse overheid te slim af te zijn. Want vanaf 1 april gaat er in Zweden een nieuwe wet van kracht, Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED). Om gebruik te kunnen maken van de IPREDator zal er zo’n 5 euro per maand betaald moeten worden. IP-adressen worden dan afgeschermd en er wordt geen data van up- of downloads opgeslagen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Pirate Bay gaat gebruikers beschermen.]

Favorite Things (ongecensureerde versie)

Gepost door erik op - 00:08 0 reacties

Op een stoffige zolder in Oosterijk zijn de oorspronkelijke beelden van het welbekende liedje Favorite Things uit de Sound of Music teruggevonden. Dat was even schrikken.[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Favorite Things (ongecensureerde versie).]

De Toekomst van de Gameconsole?

Gepost door erik op - 00:06 0 reacties

De Toekomst van de Gameconsole?Deze week wordt weer de Game Developer Conference georganiseerd in San Fransisco.
Tijdens de conference die begon op 23 maart staan een aantal alternatieven voor de console zoals wij die kennen in de schijnwerpers.
Zo was er de zeer indrukwekkende presentatie van de "OnLive" Games On Demand service.
Met dit systeem ontvangt de gamer feitelijk een videostream op zijn pc/mac of via de OnLive MicroConsole op zijn (HD)TV, terwijl een grote rekencluster kilometers verderop het zware rekenwerk doet. En dit alles zonder merkbare vertraging (1ms). De presentatie gegeven tijdens GDC legt goed uit hoe het systeem werkt en is hieronder te bekijken.
De vraag reist natuurlijk, kijken we hier naar de toekomst van Gamen en de Gameconsole?

Online gamen krijgt hierdoor wel een geheel ander betekenis!
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De Toekomst van de Gameconsole?.]

Ziggo en Telfort beloven verbetering service -UPDATE

Gepost door erik op - 00:04 0 reacties

Telfort en Ziggo hebben met de Consumentenbond afspraken gemaakt om schrijnende klachten binnen twee weken af te handelen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Ziggo en Telfort beloven verbetering service -UPDATE.]

JetBlue stuit op blogger

Gepost door erik op - 00:03 0 reacties

JetBlue stuit op bloggertudent Carl Larson werd tijdens het inchecken met handbagae door JetBlue gevraagd $50 extra betalen. Niet omdat de bagage te zwaar of te groot was maar omdat er een vouwfiets inzat. Achteraf gezien blijkt het een kostbaar foutje te zijn ... voor JetBlue.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
JetBlue stuit op blogger.]

3 Euro betalen voor Last.fm

Gepost door erik op - 00:00 0 reacties

3 Euro betalen voor Last.fmVandaag maakte Last.fm op hun last.fm blog bekend dat in Nederland in de nabije toekomst 3 euro per maand moet worden betaald om van de Last.fm service gebruik te kunnen maken. Deze betaalde abonnementsvorm geldt voor alle landen buiten de Verengde Staten, Verenigd Koningrijk en Duitsland. Onbetaald kun je tot 30 tracks blijven luisteren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
3 Euro betalen voor Last.fm.]

31 maart 2009

The Website Is Down - Excell Hell

Gepost door erik op 31 maart 2009 - 23:59 0 reacties

Na de eerste aflevering van The Website Is Down, komt nu eindelijk een nieuw avontuur, getiteld Excell Hell. Geen uitleg, gewoon kijken. En luisteren.


[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
The Website Is Down - Excell Hell.]

Webbedreigingen 2009 volgens Trend Micro

Gepost door erik op - 23:54 0 reacties

Webbedreigingen 2009 volgens Trend Micro

Net als de voorgaande jaren zal ook in 2009 geld verdienen de grootste stimulans blijven voor het ontwikkelen van nieuwe malware. Dat blijkt uit het 'Annual Threat Report' van Trend Micro. Het rapport biedt een overzicht van de verwachtingen op het gebied van cybercriminaliteit in 2009 en blikt terug op de bedreigingen in 2008. Voor 2009 verwacht Trend Micro dat malware op veel verschillende manieren zijn weg naar computergebruikers zal vinden.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Webbedreigingen 2009 volgens Trend Micro.]