Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

30 december 2010

Cloud computing goed voor milieu

Gepost door erik op 30 december 2010 - 12:50 0 reacties
Nu met het verschijnen van Chrome OS staat cloud computing weer vooraan in de schijnwerpers. Open Source Guru Richard Stallman noemt het nieuwe OS voor de ‘dommen en roekelozen’.
De reden daarvoor is dat hij zicht afvraagt welk weldenkend mens vertrouwd zijn kostbare data aan zoiets ongrijpbaars als de Cloud. Maar mensen die hun steentje bij willen dragen aan het probleem van de klimaatverandering doen er goed aan om hun data in de Cloud op te slaan. Want de Cloud is goed voor het klimaat.
[Bron: http://webwereld.nl/categorie/techworld.html,
Cloud computing goed voor milieu.]

Vaarwel internet, hallo regulering

Gepost door erik op - 12:49 0 reacties
Afgelopen jaar is het internet zoals wij het kennen van verschillende kanten onder vuur genomen. Het medium dreigt onherstelbaar te veranderen.
[Bron: http://webwereld.nl/categorie/techworld.html,
Vaarwel internet, hallo regulering.]

Amazon: Kindle best verkochte product ooit

Gepost door erik op - 12:47 0 reacties
De Kindle 3 is het best verkochte product van Amazon ooit. De e-reader is Harry Potter and the Deathly Hallows voorbij. Het product had er vijf maanden voor nodig.
[Bron: http://webwereld.nl,
Amazon: Kindle best verkochte product ooit.]

Amerikaan miljonair door spambestrijding

Gepost door erik op - 12:47 0 reacties
Daniel Balsam heeft acht jaar geleden zijn baan als marketeer opgezegd om zich volledig te kunnen storten op het aanklagen van de afzenders van e-mailspam. Een lucratieve bezigheid zo blijkt.
[Bron: http://digitallife.nl,
Amerikaan miljonair door spambestrijding.]

Cover up

Gepost door erik op - 12:46 0 reacties
Everybody wants to be the new Esmee D. je weet het. Daarom worden de youtubes overbeladen met muzikanten die graag willen laten zien hoe goed ze een liedje na kunnen spelen en zingen. Speciaal voor deze attentionhoeren is er nu internetiskut - waar je elke week de beste slechtste Youtube covers een ronde verder stemt!
[Bron: http://retecool.com,
Cover up.]

Het cadeau voor mannen (en vrouwen): The Manslater

Gepost door erik op - 12:38 0 reacties
"The Manslater" is de reddende engel als het aankomt op de soms onvermijdelijke miscommunicatie der geslachten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Dé ideale kerstgift voor de mannen: The Manslater.]

Frankrijk waarschuwde al meer dan 100.000 downloaders

Gepost door erik op - 12:30 0 reacties
Frankrijk waarschuwde al meer dan 100.000 downloadersIn september van dit jaar is in Frankrijk de omstreden "three-strikes-out" wet van start gegaan. Deze Franse campagne om een einde te maken aan het illegaal downloaden van films, tv-series en muziek is inmiddels volop aan de gang. Het programma -dat de bijnaam Big Brother meekreeg- heeft sindsdien waarschuwingen verzonden naar in totaal meer dan 100.000 downloaders.
De mailadressen van die mensen zijn vrijgegeven door de ISP's en de boosdoeners worden gewaarschuwd dat nieuwe inbreuken zullen leiden tot boetes maar ook tot het afsluiten van internettoegang voor minimaal één jaar.
Het Hadopi-programma wordt gesteund door president Nicolas Sarkozy en zijn echtgenote Carla Bruni, die zeggen het werk van artiesten te wilen beschermen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Frankrijk waarschuwde al meer dan 100.000 downloaders.]

Google lanceert Tech Support voor je ouders

Gepost door erik op - 12:15 0 reacties
Google lanceert Tech Support voor je oudersLeuk initiatief van Google, Tech Support voor je ouders. Het geheim van deze nieuwe website is te lezen onderaan de website: This site was built by a few folks at Google to help keep tech support a family business.
Daarmee is alles gezegd. Via de website teachparentstech.org kun je video's naar je ouders versturen die een aantal "handige tips" bevatten. "Hello mam, Hello Dad, I'm really: shocked - impressed - worried - jazzed that you've been using your computer these days"... Er zijn inmiddels meer dan 50 video's te versturen dus maak je ouders blij, Happy Holidays !
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google lanceert Tech Support voor je ouders.]

Hyves vs Facebook in Nederland

Gepost door erik op - 12:11 0 reacties
Onder het motto meten is weten heeft TNS NIPO onderzoek gedaan hoe het nu staat tussen Facebook en Hyves in Nederland. Draait Facebook Hyves de nek om? Of valt het allemaal wel mee? Om de meting in een wat breder perspectief te kunnen plaatsen zijn ook de scores voor MySpace, LinkedIn en Twitter meegenomen.
Facebook is het afgelopen half jaar in Nederland met 48% gegroeid, LinkedIn zelfs met 51%. Hyves is in dezelfde periode met 3% gedaald maar een lichte krimp in een groeiende markt is niet direct een grote zorg. Verder viel de groei van Twitter met 18% een beetje tegen, en zakte MySpace met -15% verder weg.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves vs Facebook in Nederland.]

Please ReTweet Me

Gepost door erik op - 11:52 0 reacties

De klassieker van Engelbert Humpeldinck, Please Release Me in een social network 2010 uitvoering door het Drybrook & District Male Voice Choir.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Please ReTweet Me.]