Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

13 augustus 2008

Leipe Shit Ouwe scoort Mega Zomerhit!

Gepost door erik op 13 augustus 2008 - 10:01 0 reacties

Vandaag werd bekend gemaakt dat "Lakamiza Nee Gra" uit 2006 van de Colombiaanse singer songwriter Goe Anus nog steeds de beste zomerhit van de laatste jaren is. De muziekdivisie van GeenStijl zet daar enige overduidelijke vraagtekens bij. (Kijk maar: ????) Want dé zomerhit van 2008 komt natuurlijk op naam van de bekende YouTube-querulant Leipe Shit Ouwe alias Dave. Kijkt u naar deze stijlvolle -in fonetisch Spaans- gezongen versie van "A Mi Manera" van de Gipsy Kings, wat weer een adaptatie van Frank Sinatra's "Ai diddid Mai Wee" is. Enfin, zet u de speakerts op vol.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Leipe Shit Ouwe scoort Mega Zomerhit!.]

Spyware, hoe herken je het

Gepost door erik op - 09:59 0 reacties

Spyware, hoe herken je het

Hoe kan je zien of het systeem waar je mee werkt besmet is met Spyware en hoe krijg je het er ook weer af?Dat zijn vragen die met enige regelmaat gesteld worden op de Windows Defender site waar tevens het antwoord te vinden is.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Spyware, hoe herken je het.]

Schelden in het Chinees

Gepost door erik op - 09:43 0 reacties

De eerste gouden medaille is momenteel al binnen voor het vrouwen estafette. Maar er moeten er nog een paar komen. Daarvoor is het wel handig om soms wat druk te kunnen uitoefenen op je chinese tegenstander of de chinese scheids. Omdat we weten dat de olympische sporters vaste bezoekers zijn van PlaneetHS, hier een instructie filmpje over hoe te schelden in het Chinees. Succes mensen!
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Schelden in het Chinees.]

Vara lanceert videoportal HumorTV

Gepost door erik op - 09:40 0 reacties

Vara lanceert videoportal HumorTV

HumorTV.nl is de nieuwe humor & cabaretportal van de VARA. Liefhebbers van humor worden met de komst van de nieuwe website op hun wenken bediend. HumorTV staat garant voor de beste humor, comedy en cabaret.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Vara lanceert videoportal HumorTV.]

De school voor virale video's

Gepost door erik op - 09:34 0 reacties

Ooit afgevraagd waar de bekendste internethypes hun succes aan te danken hebben? De school voor virale video's geeft het antwoord...
[Bron: http://www.flabber.nl/,
De school voor virale video's.]

Top 2000 in video

Gepost door erik op - 09:30 0 reacties

Aan het eind van het jaar zendt radio 2 altijd de top 2000 uit. Nostalgische momenten en momenten waar je liever niet al graag aan herinnert wilt worden komen allemaal weer lekker terug. Persoonlijk ken ik ook mensen die die paar weken zo min mogelijk slapen en 24/7 online zitten te chatten op de radio 2 site. Dit in combinatie met favoriete popgroep tietsjirt en lijstjes om bij te houden. Geen grap. Persoonlijk vind ik het allemaal veels te lang duren. Daarom deze prachtige link. Alle nummers, maar nu met origineel beeld. Heerlijck!
[Bron: http://www.hersenscheet.com/v2/index/,
Top 2000 in video.]

Online (samen)werken via Office Live Workspace

Gepost door erik op - 09:24 0 reacties

Online (samen)werken via Office Live Workspace

Vanaf 13 augustus is Microsoft Office Live Workspace, een virtuele werkomgeving voor het online opslaan, bewerken en delen van documenten, lijsten en projectinformatie, ook in het Nederlands beschikbaar.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online (samen)werken via Office Live Workspace.]

Google China biedt gratis muziek!

Gepost door erik op - 09:22 0 reacties

Google China biedt gratis muziek!

Google Inc start een muziek-zoek-service in China en belooft daarbij gebruikers gratis downloads van copyrightbeschermd materiaal van voornamelijk Chinese artiesten. Google verdient zijn geld met advertentie inkomsten.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google China biedt gratis muziek!.]

Nederlandse bedrijven downgraden van Vista naar XP

Gepost door erik op - 09:21 0 reacties

Het merendeel van de nieuwe zakelijke computers in Nederland wordt gedowngrade van Windows Vista naar XP. Onervarenheid en ongewenste migratiekosten spelen hierbij de hoofdrol.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nederlandse bedrijven downgraden van Vista naar XP.]

Filmtrailers kijken op je mobiel

Gepost door erik op - 09:21 0 reacties

Bioscoopketen Pathé heeft in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Sharewire een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd. Met deze laatste versie van Pathé Mobiel applicatie kun je ondermeer zien welke films in welke bioscoop draaien, kan je een film trailer downloaden of in streaming video voorbij laten komen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Filmtrailers kijken op je mobiel.]

Thompson modem zendt eigen WPA pw uit

Gepost door erik op - 09:18 0 reacties

Zozo, dus de KPN leverde Thomson SpeedTouch modems die hun eigen WPA wachtwoord uitzenden. Handig, zo'n touwtje door de brievenbus. Wat schunnig dat de klanten daarvoor niet zijn gewaarschuwd. Maar laten we de vraag eens scherper formuleren: Geachte KPN, hoeveel van uw klanten zijn in de afgelopen maanden hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor strafbare feiten die op hun WPA-beveiligde netwerk zijn gepleegd, terwijl zij in het bezit waren van een modem dat gevoelig was voor het betreffende probleem?
[Bron: http://retecool.com,
Thompson modem zendt eigen WPA pw uit.]

Muziek met telefoontoetsen

Gepost door erik op - 09:16 0 reacties

BlogImage

Je zit in een cubicle en niemand weet eigenlijk wat je doet. In dat soort situaties komt de creativiteit van een mens pas echt los met als gevolg dat we kunnen genieten van dit soort filmpjes.
[Bron: http://www.flabber.nl/,
Muziek met telefoontoetsen.]

NASA ontsluit 50 jaar ruimtevaart in beeld

Gepost door erik op - 09:09 0 reacties

Ruimtevaartorganisatie NASA, die morgen officieel 50 jaar bestaat, opent een nieuwe website vol audiovisuele pareltjes van een halve eeuw ruimte-exploratie.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
NASA ontsluit 50 jaar ruimtevaart in beeld.]

Yahoo's Zimbra brengt offline email

Gepost door erik op - 09:07 0 reacties

Hoewel de nadruk lange tijd heeft gelegen op het bieden van louter online oplossingen, zoals Gmail en Google Docs, wil Yahoo met Zimbra juist de offline omgeving weer in beeld brengen. Daarmee speelt de firma in op de behoefte om data te bereiken wanneer er geen internetverbinding voor handen is, bijvoorbeeld in de auto of in vliegtuigen.
Zimbra is een open source applicatie en wordt beschouwd als een volgende generatie email toepassing. Yahoo heeft de software vorig jaar voor 350 miljoen dollar overgenomen. De nieuwste versie verkeert momenteel in de beta 3-fase die beschikbaar is als publieke download.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Yahoo's Zimbra brengt offline email.]

Microsoft overtuigt Vista-sceptici met blindtest

Gepost door erik op - 09:04 0 reacties

Als onderdeel van de 500 miljoen dollar promocampagne heeft Microsoft een truc bedacht zodat Vista-critici toch het Wow-moment kunnen beleven: demonstreer Vista onder een valse naam.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft overtuigt Vista-sceptici met blindtest.]

Site voor het blokkeren van sms-diensten

Gepost door erik op - 09:04 0 reacties

Site voor het blokkeren van sms-diensten

Ouders die niet willen dat hun kinderen betaalde sms-diensten aangaan kunnen voortaan terecht op Smsdienstenfilter.nl.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Site voor het blokkeren van sms-diensten.]

Elimineer spam met .tk mail

Gepost door erik op - 09:03 0 reacties

Elimineer spam met .tk mail

Dot TK, de online dienst die gratis .TK-domeinnamen aanbiedt, introduceert TK Mail. TK Mail maakt het voor internetgebruikers mogelijk om hun echte e-mailadres te beschermen tegen spam en andere ongewenste e-mail, dankzij de virtuele wegwerp e-mailadressen.


[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Elimineer spam met .tk mail.]

Laatste trends in cybercriminaliteit

Gepost door erik op - 09:01 0 reacties

Laatste trends in cybercriminaliteitTrend Micro presenteert zijn ‘Trend Micro 1H 2008 Threat Round-up and Forecast’ (PDF). Hierin komen de belangrijkste bedreigingen van het afgelopen halfjaar aan bod, en de verwachtingen voor de komende zes maanden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Laatste trends in cybercriminaliteit.]

Je eigen Dylan

Gepost door erik op - 08:55 0 reacties

Wie kent nu niet de legendarische Subterrenean Homesick Blues clip van Bob Dylan. Sinds jaar en dag een van de meest geweldige en meest gekopieerde clips ter wereld en nog steeds even cool. Met dank aan een paar strakke vormgevers kun je Bob ook jouw eigen teksten laten zien.
[Bron: http://www.drijfzand.com/index.php,
Je eigen Dylan.]