Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

27 augustus 2009

Carice van Houten houdt niet van Online grappigheid

Gepost door erik op 27 augustus 2009 - 01:12 0 reacties

De oplettende kijker heeft natuurlijk gelijk door dat dit weer een dingetje is van het Nederlands Film Festival dat eraan zit te komen.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Carice van Houten houdt niet van Online grappigheid.]

26 augustus 2009

Nessie in Google Earth

Gepost door erik op 26 augustus 2009 - 10:09 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Microsoft past Hotmail uit voorzorg aan

Gepost door erik op - 08:49 0 reacties

De foto-attachmentfunctie van Hotmail is plots geschrapt, vanwege beveiliging. Microsoft hoopt de geblokkeerde feature eind september weer aan te zetten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft past Hotmail uit voorzorg aan.]

Microsoft pakt Nederlandse Office-piraten aan

Gepost door erik op - 08:48 0 reacties

Microsoft past zijn genuine-controletool toe op installaties van Office in Nederland. Dit moet softwarepiraterij tegengaan. "Het is nu in 13 landen aangezet."
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft pakt Nederlandse Office-piraten aan.]

De top 35 Torrent Sites

Gepost door erik op - 08:47 0 reacties

De top 35 Torrent SitesWaar vinden Downloaders nou muziek en film bestanden? Door de vele aandacht voor het proces tegen The Pirate Bay en alles daaromheen lijkt het een van de grootste Torrent-aanbieders.
Maar op About.com staat een lijst met de 35 beste torrent sites. Behalve The Pirate Bay zijn er dus nog 34 sites, en waarschijnlijk nog een berg meer, die precies hetzelfde doen en net zo goed/populair zijn.
Na de lees meer staan er een paar genoemd, de hele lijst op About.com is hier terug te vinden. Mocht je besluiten een van de sites te bezoeken is het wel verstandig een goed anti-virus programma te installeren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De top 35 Torrent Sites.]

24 augustus 2009

Gratis software om Windows te versnellen

Gepost door erik op 24 augustus 2009 - 14:09 11 reacties
De redactie van Internet100 is bijzonder enthousiast over de gratis software van Glary utilities, die het functioneren van Windows aanmerkelijk versnelt. Allerlei overbodige rommel wordt verwijderd, het opstarten gaat vlugger, etc.

Let op! Klik op de juiste link (dus op "Download Now" en niet op de oranje button "FREE Download", die is van een ander product).

23 augustus 2009

Apple Store Kid New York City - I gotta feeling

Gepost door erik op 23 augustus 2009 - 23:37 0 reacties

De scholen zijn nog steeds dicht en dus vervelen sommige kinderen zich tijdens hun vakantie. Een gast in New York City had wat gevonden om zijn tijd een beetje te verdoen, want hij liep bij de plaatselijke Apple Store naar binnen, schakelde de webcam in plus wat lekkere muziek en deed zijn versie van Black Eyed Peas- I Gotta Feeling.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Apple Store Kid New York City - I gotta feeling.]

Celstraf voor digitaal pesten

Gepost door erik op - 23:28 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Muziek downloaden is goed voor milieu.

Gepost door erik op - 23:26 0 reacties

Muziek downloaden is goed voor milieu.Het downloaden van digitale muziek is beter voor het milieu dan het kopen van fysieke CD’s in een winkel, dat concludeert een trio van onderzoekers in hun rapport The Energy and Climate Change Impacts of Different Music Delivery Methods (Sponsoren van het onderzoek zijn Intel en Microsoft download PDF hier). Ze onderzochten zes verschillende muziekdistributie methodes. Downloaden is 40 tot 80% milieuvriendelijker dan het kopen van CD’s in winkels. Milieuvriendelijkheid wordt in dit geval gemeten in energieverbruik en CO2 uitstoot. Het slechtste scenario - een klant rijdt naar de winkel voor het kopen van een CD - produceert een gemiddelde van 3.200 gram CO2 per album. Het beste scenario – een album downloaden achter je computer - produceert een gemiddelde van 400 gram CO2.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Muziek downloaden is goed voor milieu..]

Bewegend lcd beeld in de krant

Gepost door erik op - 23:25 0 reacties

Bewegend lcd beeld in de krantVolgende maand komen er in de Entertainment Weekly, een Amerikaans tijdschrift, bewegende advertenties. Op hele dunnen lcd-schermjes worden reclames vertoond. Op ongeveer 12 cm2 wordt het herfst-programma van CBS gepresenteert. Pepsi betaalt mee aan de reclame en heeft een eigen commercial.
De reclame lijkt op de bewegende foto's in de Daily Prohet, de krant uit de Harry Potter boeken. De chip waarop de video’s staan is dezelfde als die in geluid producerende wenskaarten. Zodra de lezer de pagina openslaat, begint de video te spelen. Met een knopje kan verder worden geklikt. De lcd schermjes worden handmatig in de krant geplakt. Niet elke abonnee ontvangt een krant met bewegend beeld. Alleen in de hippe steden LA en NY verschijnt de advertentie in een oplage van slechts enkele duizenden exemplaren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bewegend lcd beeld in de krant.]

Het zandemmertje van Vandaag.be

Gepost door erik op - 23:24 0 reacties

Het zandemmertje van Vandaag.beDe Vlaamse nieuwswebsite vandaag.be heeft een
ludieke actie voor Nederlanders bedacht die naar de website willen surfen. Ollanders krijgen eerst het vriendelijke verzoek de Schelde te helpen uitdiepen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Het zandemmertje van Vandaag.be.]

Heeft jouw baas je al geblocked?

Gepost door erik op - 23:23 0 reacties

Heeft jouw baas je al geblocked?Het lijkt een trend te zijn bij vooral grote ondernemingen, het blocken van websites voor werknemers die online zijn. Het begon allemaal met het blocken van porno sites maar daar blijft het tegenwoordig niet bij.
Onderzoeker Scansafe (zie persbericht) welke volgens eigen opgave maandelijks ruim 200 miljoen blocks doet voor haar klanten, blokkeert tegenwoordig zo’n beetje alles. Social Media sites, geen Hyves tijdens werkuren, online shopping, reizen, reataurants, sport en banen, alles valt ten prooi aan de lusten van systeembeheerders en “slimme werkgevers”.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Heeft jouw baas je al geblocked?.]

Viral mannenbladen

Gepost door erik op - 23:21 0 reacties

Viral mannenbladenOp het eerste gezicht lijkt becauseyouaretheman.com een site voor een nieuwe film. De zogenaamde legals en logo's van producenten en filmmaatschappij geven je dat gevoel. Het SMM logo lijkt daar in eerste instantie een vreemde plaats te hebben. Maar na je naam ingevuld te hebben en op play movie gedrukt hebt, begint het langzaam duidelijk te worden dat, het logo helemaal niet zo vreemd is.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Viral mannenbladen.]

Commercials bekijken voor gratis films

Gepost door erik op - 23:17 0 reacties

Commercials bekijken voor gratis filmsVoortaan is het mogelijk gratis maar toch legaal films te downloaden bij de online videotheek DirectMovie.
Een samenwerking met Addiscount, die het online bekijken en beoordelen van commercials beloont met kortingen op producten of diensten, maakt dit mogelijk. Door dit soort ontwikkelingen gaat de strijd tegen illegaal downloaden via sites als The Pirate Bay een nieuwe fase in. Het werkt als volgt. Klanten schrijven zich in op Addiscount. Daar bekijken ze commercials en geven er hun mening over. In ruil hiervoor bouwen ze tegoed op in euro’s, waarmee ze bij websites die samenwerken korting of zelfs gratis producten krijgen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Commercials bekijken voor gratis films.]

iPhone killer: de Microsoft Fune

Gepost door erik op - 23:14 0 reacties

Apple kan wel inpakken, de Fune heeft Windows Vista, AOL en een fax. Daarnaast is het een stukje industrial design dat de ogen streelt als nooit tevoren.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
iPhone killer: de Microsoft Fune.]

Blog- en Twitterverbod voor Japanse politici

Gepost door erik op - 23:11 0 reacties

In Japan is een tijdelijk blog- en Twitterverbod voor politici afgekondigd in de aanloop naar de verkiezingen van 30 augustus.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Blog- en Twitterverbod voor Japanse politici.]

The Guild - Do you wanna date my avatar

Gepost door erik op - 23:11 0 reacties

Internet meets MTV. The Guild - Do you wanna date my avatar.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
The Guild - Do you wanna date my avatar.]

Marktaandeel Bing kruipt omhoog

Gepost door erik op - 23:08 0 reacties

De nieuwe zoekmachine van Microsoft wint in de VS en wereldwijd aan marktaandeel. Wel zijn Google-gebruikers veel loyaler.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Marktaandeel Bing kruipt omhoog.]

"Onze producten voegen iets toe"

Gepost door erik op - 23:07 0 reacties

"Onze producten voegen iets toe"De Telegraaf Media Group is serieus aan het kijken naar de mogelijkheid geld te vragen voor het bezoek aan de eigen websites. Dat heeft bestuursvoorzitter Ad Swartjes in de eigen krant laten weten.
De bezoeker hoeft niet voor de hele site te betalen. Content van bijvoorbeeld de Privé-pagina blijft gratis maar voor de Financiële Telegraaf moet wel geld neergelegd worden. Abonnees hoeven niet te schrikken, want voor hen blijft de online informatie gratis.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
"Onze producten voegen iets toe".]

Aantal Ontslagen wegens Verkeerd gebruik Social Media Stijgt

Gepost door erik op - 23:06 0 reacties

Aantal Ontslagen wegens Verkeerd gebruik Social Media StijgtHet aantal officiële waarschuwingen, schorsingen of ontslagen als gevolg van het misdragen van een werknemer op een sociaal netwerk is het afgelopen jaar verdubbelt. Dat concludeert Proofpoint, na het houden van een onderzoek onder bedrijven met 1000 werknemers of meer.
Uit het onderzoek blijkt dat 17% van de ondervraagde bedrijven al eens te maken heeft gehad met vervelende situaties rond het gebruik van social media. In 8% van de gevallen was dit uiteindelijk reden voor het ontslaan van de werknemer. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de 4% die vorig jaar werknemers moest ontslaan na misdragingen op Facebook of LinkedIn. Van de ondervraagde Amerikaanse bedrijven gaf 13% aan al eens een onderzoek te hebben ingesteld na slechte publiciteit als gevolg van een sms of Twitter-bericht.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Aantal Ontslagen wegens Verkeerd gebruik Social Media Stijgt.]

Waakhond Bits of Freedom herrijst uit de as

Gepost door erik op - 23:05 0 reacties

Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BOF) maakt na jaren stilte een herstart. Stichting Internet4All van isp XS4All steunt de organisatie financieel.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Waakhond Bits of Freedom herrijst uit de as.]

Bezorgd om je privacy? Google Opt Out

Gepost door erik op - 23:03 0 reacties

Google luistert naar de criticasters en komt met Google Opt Out Village voor mensen die bezorgd zijn om hun privacy.
lees verder
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Bezorgd om je privacy? Google Opt Out.]

Yahoo ziet oplossing in betaalde e-mail

Gepost door erik op - 22:58 0 reacties

Yahoo werkt aan CentMail, een mailsysteem met digitale postzegel om spam tegen te gaan. Eerder flopten reeds talloze van zulke concepten.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Yahoo ziet oplossing in betaalde e-mail.]

Wie weet is het handig om je mail te lezen tijdens je vakantie.

Gepost door erik op - 22:58 0 reacties

In ieder geval je telefoon aan laten staan, voorkomt een hoop misverstanden.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
Wie weet is het handig om je mail te lezen tijdens je vakantie..]

Kaping telefooncentrales levert miljoenen op

Gepost door erik op - 22:54 0 reacties

Het hacken van telefooncentrales kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks 11 miljoen euro. De providers bagatelliseren dat want ze verdienen er zelf ook aan.
Dat concludeert communicatiespecialist Voipro op basis van een marktanalyse van MarketCap International. Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Voipro, blijkt dat het niet om enkele tientallen hacks gaat van Nederlandse bedrijfstelefooncentrales, maar om minimaal 700 inbraken per jaar. Dit staat in schril contrast met de 25 tot 30 meldingen die KPN jaarlijks zegt binnen te krijgen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Kaping telefooncentrales levert miljoenen op.]

Philip Freriks ik ben je bitch niet

Gepost door erik op - 22:52 0 reacties

Het Monica da Silva Trio, met onder andere een Buro Renkema boy, maakten deze rap over Freriks. Iets voor de parade enzo, maar aangezien dat offline is interesseert ons dat dan weer helemaal niks. En deinterlacen is inderdaad mad ingewikkeld.
lees verder
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
Philip Freriks ik ben je bitch niet.]

Microsoft Hosttracker vindt anonieme hackers

Gepost door erik op - 22:45 0 reacties

Hackers zijn een ware plaag voor sommige bedrijven. Als het aan Microsoft ligt, behoort de gecreëerde anonimiteit van sommige internetters tot het verleden.
Volgende week presenteert Microsoft op de SIGCOMM-conferentie in Barcelona een techniek waardoor verschuilen achter proxies, NATs en een dynamisch IP-adres geen zin meer heeft. Het systeem Hosttracker kan ondanks deze door hackers vaak toegepaste kunstgrepen nagaan op welke de computer de kwaadwillende internetter actief is.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Microsoft Hosttracker vindt anonieme hackers.]

Rollip maakt foto's in Polaroid style

Gepost door erik op - 22:44 0 reacties

Rollip maakt foto's in Polaroid styleFoto’s bewerken is voor de meesten onder ons niet eenvoudig. Wie een programma als Photoshop beheerst kan letterlijk alles maar zonder beheersing van die software blijft het behelpen.
Gelukkig komen er steeds meer gratis online services beschikbaar voor het bijwerken en verbeteren van het uiterlijk van je eigen foto's. Rollip.com is een van die nieuwe diensten waarmee je nieuwe foto's er uit kunt laten zien als oude Polaroid afbeeldingen. Het aardige van Rollip is dat je keuze hebt over een groot aantal verschillende stijlen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Rollip maakt foto's in Polaroid style.]