Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

15 april 2009

29 april Nationale pc-opschoondag

Gepost door erik op 15 april 2009 - 11:24 0 reacties

29 april Nationale pc-opschoondagG Data heeft 29 april uitgeroepen tot Nationale pc-opschoondag en spoort Nederlanders aan om dan hun computer op te schonen. Oude software en overbodige data op computers zorgen voor onnodige systeemvertraging en bieden cybercriminelen gemakkelijk toegang tot computers. Daarom geven ze schoonmaaktips die iedereen op 29 april, en natuurlijk ook op elke andere dag van het jaar, kan toepassen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
29 april Nationale pc-opschoondag.]

D66 wordt D2.0

Gepost door erik op - 09:42 0 reacties

Zo Web 2.0 als wij zijn zien wij zulke zaken graag: D66 twittert zijn programma voor de aanstaande Europese verkiezingen. Tien maal 140 woorden om de kern van je visie op de problemen met Europa uit te leggen.
[Bron: http://retecool.com,
D66 wordt D2.0.]

Een scheet op Twitter

Gepost door erik op - 08:32 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Ondersteuning XP niet langer gratis

Gepost door erik op - 08:29 0 reacties

Microsoft beëindigt vandaag de standaardondersteuning voor Windows XP. Tot 2014 zijn securitypatches en betaalde ondersteuning nog wel aan de orde.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Ondersteuning XP niet langer gratis.]

14 april 2009

Boek een hotel en krijg een virus

Gepost door erik op 14 april 2009 - 17:10 0 reacties

Boek een hotel en krijg een virusSteeds meer virussen zitten verstopt in ogenschijnlijk veilige websites. Dat zegt Symantec in een vandaag verschenen rapport.
Het aantal computervirussen groeit enorm maar verschuift van phishing via e-mails naar websites zoals bijvoorbeeld hotelsites. Het aantal gedetecteerde virussen steeg van ruim 600.000 in 2007 naar 1.6 miljoen in 2008. En van alle virussen in de afgelopen 20 jaar kwam 60% het vorig jaar voor het eerst voor.
De hackers hebben het vooral voorzien op niet van die hele professionele websites zoals bijvoorbeeld individuele bread-en-breakfast sitejes. Belangrijkste doel: het achterhalen van creditcardnummers, bankgegevens en logincodes. Een gemiddeld creditcardnummer doet 6 cent op de zwarte markt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Boek een hotel en krijg een virus.]

Hyves grote winnaar Online Netwerken

Gepost door erik op - 17:09 0 reacties

Hyves grote winnaar Online NetwerkenOnline netwerken is weer toegenomen het laatste jaar. In 2007 was het nog 40% van de Nederlanders die actief waren op online netwerken, in 2008 60% en in 2009 zelfs 70%. Hyves is grote winnaar.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves grote winnaar Online Netwerken.]

Urgentie telefoonoproep instelbaar (video)

Gepost door erik op - 17:08 0 reacties

Deutsche Telekom laat bellers aangeven hoe urgent de oproep is. Dit kan door hard of zacht op de belknop te drukken.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Urgentie telefoonoproep instelbaar (video).]

The Ennead

Gepost door erik op - 17:07 0 reacties

The Ennead is een nieuwe serie die speciaal voor het web is gemaakt. Deel 1 en 2 zijn nu beschikbaar en doen vermoeden dat we te maken hebben met een soort cross-over tussen Lost, The Langoliers en Stargate. Er wordt vanouds slecht geacteerd, maar het is wel weer zo teasend dat ik benieuwd ben hoe dit gaat aflopen.
[Bron: http://www.flabber.nl/rss/alles,
The Ennead.]

Nooit meer typefouten

Gepost door erik op - 17:05 0 reacties

Een toetsenbord dat spelfouten voorkomt. Dat is het idee achter TypeRight, een experimenteel toetsenbord ontwikkeld aan de universiteit van Aachen.
Als je een verkeerd gespeld woord probeert af te maken, dan zal het toetsenbord blokkeren of zijn toetsen 'zwaarder'; ze geven meer weerstand bij het indrukken. Het keyboard laat zo weten dat je een spelfout aan het maken bent.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nooit meer typefouten (video).]

Universal, YouTube lanceren music video site

Gepost door erik op - 17:01 0 reacties

Universal, YouTube lanceren music video siteDoug Morris, de voorzitter en directeur van de Universal Music Group (UMG), ’s werelds grootste muziekuitgeverij, en Eric Schmidt (CEO van Google) hebben gisteren bekend gemaakt dat UMG en YouTube samenwerken aan de introductie van VEVO, een muziek- en video-entertainmentdienst die hoogwaardige videocontent van UMG zal aanbieden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Universal, YouTube lanceren music video site.]

Online journalist ziet toekomst rooskleuriger in

Gepost door erik op - 16:55 0 reacties

Online journalist ziet toekomst rooskleuriger inOnline
journalisten zijn optimistischer gestemd over de toekomst van hun
beroep dan hun collega's bij de traditionele media. Maar toch geven ook zij
toe dat het internet een negatieve impact heeft op de waarden van de
journalistiek.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online journalist ziet toekomst rooskleuriger in.]

Tijd voor een Spelletje: Close Range

Gepost door erik op - 16:54 0 reacties

Tijd voor een Spelletje: Close Range. Altijd fijn om de dag te beginnen met een extreem geavanceerde First Person Shooter. De leercurve is wel wat stijl in Close Range, maar na gedegen oefening kom je toch een heel eind in deze buitengewoon knap gemaakte knaller. Het idee van Close Range is... Mensen midden in hun gezicht schieten. Dat klinkt simpel en dat is het gelukkig ook. Schieten maar!
[Bron: http://retecool.com,
Tijd voor een Spelletje: Close Range.]