Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

19 januari 2011

Komt er een downloadverbod of toch internettaks?

Gepost door erik op 19 januari 2011 - 11:34 0 reacties
Het overleg tussen de entertainmentbranche en isp's over regulering van downloaden en collectieve licenties zit muurvast. De Tweede kamer moet binnenkort de Gordiaanse knoop doorhakken.
[Bron: http://webwereld.nl,
Komt er een downloadverbod of toch internettaks?.]

Gratis en non-stop kijken naar tekenfilms

Gepost door erik op - 10:43 0 reacties

Makkelijk - speelt tekenfilms non-stop
Veilig - geen vervelende parodieën
Top - alleen volledige afleveringen

Tips uit de Internet Top100

Gepost door erik op - 10:43 0 reacties

Makkelijk - speelt tekenfilms non-stop
Veilig - geen vervelende parodieën
Top - alleen volledige afleveringen
Kijken naar tekenfilms

Snickers publiceert controversiële nieuwe reclame met haaien

Gepost door erik op - 09:32 0 reacties
Snickers heeft een nieuwe controversiële video in haar Youtube account geplaatst. In de video zie je 4 haaien, in de vorm van een soort focus groep, die bespreken welk mens het lekkerste heeft gesmaakt. De een smaakte alleen naar pindakaas, terwijl de ander iets speciaals had omdat hij de nieuwe Snickers Peanut Butter Squared had gegeten. Daar zat volgens de haaien net wat meer smaak aan.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Snickers publiceert controversiële nieuwe reclame met haaien.]

Niet cyberoorlog maar zonnestorm bedreigt internet

Gepost door erik op - 09:18 0 reacties
Niet een algehele cyberoorlog, maar een zonnestorm is een van de grootste bedreigingen voor het internet. Er moeten maatregelen genomen worden tegen elektro-magnetische straling.
[Bron: http://webwereld.nl,
Niet cyberoorlog maar zonnestorm bedreigt internet.]

Raptalent

Gepost door erik op - 00:48 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Test de gezondheid van je internetverbinding

Gepost door erik op - 00:36 0 reacties
Heb je netwerkproblemen en kun je zelfs na lang zoeken de oorzaak niet vinden, dan is het misschien tijd voor een second opinion. Het programma Netalyzr kan je hierbij helpen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Test de gezondheid van je internetverbinding.]

Zeilmeisje gehakt.

Gepost door erik op - 00:25 0 reacties
Het zit ons zeilmeisje niet mee. Na alle eerdere problemen is ze nu echt serieus de sjaak. Piraten zult u denken? Aangespoeld op een eiland vol bronstige kannibalen misschien? Nee: haar laptop is gehakt.
[Bron: http://retecool.com,
Zeilmeisje gehakt..]

Acer faseert netbooks uit voor tablets

Gepost door erik op - 00:21 0 reacties
Acer neemt afscheid van zijn netbooks en vervangt die door tablets. De eerste twee tablets beschikken over Intels nieuwe Sandy Bridge-processoren en draaien op Android.
[Bron: http://webwereld.nl,
Acer faseert netbooks uit voor tablets.]

BSA: 10.000 euro beloning voor melden piraterij

Gepost door erik op - 00:20 0 reacties
De BSA start in Nederland een intensieve campagne tegen het gebruik van illegale software bij bedrijven. De belangenbehartiger vraagt werknemers te klikken in ruil voor een grote beloning.
[Bron: http://webwereld.nl,
BSA: 10.000 euro beloning voor melden piraterij.]

Facebook stopt met delen privégegevens

Gepost door erik op - 00:18 0 reacties
Facebook stopt tijdelijk met het delen van de telefoonnummers en adresgegevens van haar gebruikers met derden. Dit nadat er de laatste dagen steeds meer kritiek kwam op deze privacygevoelige dienst.
[Bron: http://digitallife.nl,
Facebook stopt met delen privégegevens.]

Nokia schrapt geflopte iTunes-concurrent

Gepost door erik op - 00:13 0 reacties
Nokia trekt de stekker uit zijn mislukte muziekdienst voor mobieltjes. Ovi Music Unlimited is niet langer voor de Westerse wereld.
[Bron: http://webwereld.nl,
Nokia schrapt geflopte iTunes-concurrent.]

Kroes helpt ambtenaren 'eindelijk' aan Firefox

Gepost door erik op - 00:10 0 reacties
Eurocommissaris Neelie Kroes is blij dat haar personeel "eindelijk" gebruik kan maken van Firefox. Ze noemt het "geweldig nieuws" voor open source software.
[Bron: http://webwereld.nl,
Kroes helpt ambtenaren 'eindelijk' aan Firefox.]

Genomineerden Gouden Apenstaart 2011

Gepost door erik op - 00:09 0 reacties
Genomineerden Gouden Apenstaart 2011De jury van de Gouden Apenstaart heeft in twee categorieën in totaal 10 websites genomineerd voor de Gouden Apenstaart 2011. De prijzen voor de beste Nederlandse kinderwebsites worden op 8 februari uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.
Tot 1 februari kan het publiek stemmen via de website, waar ook videoboodschappen te zien zijn van de makers, kinderen en volwassen. In 2010 werden de Gouden Apenstaarten gewonnen door de 15-jarige Wilma Westenberg en de website van Spongebob, een jaar daarvoor was dat de 15-jarige Menno Woudt en de website van Spangas. De jury ontving dit jaar 311 inzendingen, 100 meer dan vorig jaar.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Genomineerden Gouden Apenstaart 2011.]

Piratenbestrijders verdienen grof aan dreigbrieven

Gepost door erik op - 00:05 0 reacties
Het dreigen met vervolging van up- en downloaders levert de aanklagers geen windeieren op. In Duitsland wordt er naar schatting van critici goed aan verdiend.
[Bron: http://webwereld.nl,
Piratenbestrijders verdienen grof aan dreigbrieven.]

Doneer je profiel voor 1 dag aan Artsen zonder Grenzen

Gepost door erik op - 00:01 0 reacties
Doneer je profiel voor 1 dag aan Artsen zonder GrenzenArtsen zonder Grenzen gaat voortaan ook via social media de noodzaak van noodhulp onder de aandacht brengen. De medische noodhulporganisatie vraagt mensen in Nederland hun profielpagina op Facebook, Twitter en/of LinkedIn voor 1 dag te doneren. Artsen zonder Grenzen neemt hun pagina 1 dag over en verspreidt nieuws, foto’s en videobeelden uit de landen waar zij hulp geeft. Via een korte televisiecommercial, bannering op websites en mobilisatie van de eigen online achterban wordt gewezen op deze campagne. Mensen kunnen hun profielen doneren via de website.
Mensen die meedoen en voor 1 dag hun profiel doneren krijgen een aangepaste profielfoto en Artsen zonder Grenzen verspreidt maximaal 5 tot 7 berichten via hun pagina op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Daarmee wordt hun profiel voor 1 dag een platform om de noodzaak van noodhulp onder de aandacht te brengen met nieuws en verhalen die niet altijd het grote nieuws halen.
Fieke den Boer, online manager van Artsen zonder Grenzen: "Veel mensen vinden ons werk belangrijk en willen graag meer doen dan alleen geld geven. Dit is een erg laagdrempelige en eigentijdse manier om te laten zien dat je betrokken bent bij het werk van Artsen zonder Grenzen." De campagne loopt 6 weken, van 17 januari tot en met 28 februari. Verder wil Artsen zonder Grenzen met deze campagne de verschillende online kanalen naar voren schuiven. Zoals de nieuw opgezette Facebookpagina, Twitter account, YouTube account en weblog.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Doneer je profiel voor 1 dag aan Artsen zonder Grenzen.]

18 januari 2011

Twitterende nep burgemeester offline gehaald

Gepost door erik op 18 januari 2011 - 23:58 0 reacties
Twitteren is hip en politici die dat nog niet hebben ontdekt, worden soms een handje geholpen door twitterende burgers. Een onbekende gaf zich op de sociale netwerksite enige tijd uit als de burgemeester van Sittard-Geleen.
[Bron: http://digitallife.nl,
Twitterende nep burgemeester offline gehaald.]

Aandacht voor plan tegen het downloadverbod

Gepost door erik op - 23:58 0 reacties
Aandacht voor plan tegen het downloadverbodIn Frankrijk hebben vorig jaar al meer dan 100.000 mensen een eerste waarschuwing ontvangen voor het downloaden van illegale software, games, films en muziek. Iets wat er ook in Nederland aan zit te komen? Tijdens een paneldiscussie op het Noorderslag muziekevenement heeft de consumentenbond wederom laten horen tegen een eventueel downloadverbod te zijn. Net als de bond vinden ook de artiestenbonden Ntb en FNV-Kiem dat het downloadverbod consumenten criminaliseert en een inbreuk op hun privacy is.
Op 27 januari debatteert de Tweede Kamer over het wel of niet invoeren van het downloadverbod. De artiestenbonden willen samen met de consumentenbond met een nieuw thuiskopiestelsel een verbod voorkomen en pleiten voor het legaliseren van up- en downloaden van muziek en films voor privégebruik. Het nieuwe thuiskopiestelsel houdt in dat consumenten een gemiddelde toeslag van 5 euro op onder meer een mp3-speler of harddiskrecorder betalen. Daar staat tegenover dat consumenten voortaan onbeperkt genieten van gedownloade muziek en films en dat zij niet gecriminaliseerd worden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Aandacht voor plan tegen het downloadverbod.]

Facebook deelt adressen en telefoonnummers

Gepost door erik op - 23:56 0 reacties
Facebook deelt sinds kort adressen en telefoonnummers met diensten van derden. Gebruikers moeten dit zelf goedkeuren, maar zien de waarschuwing snel over het hoofd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Facebook deelt adressen en telefoonnummers.]

De Beatles hebben al meer dan 5 miljoen nummers verkocht

Gepost door erik op - 23:52 0 reacties
De Beatles hebben al meer dan 5 miljoen nummers verkochtIn november 2010 konden alle Beatles fans hun hart ophalen, de collectie van hun favoriete band werd toegevoegd aan iTunes. En nu ongeveer 2 maanden verder blijkt dat er al meer dan 5 miljoen nummers en meer dan 1 miljoen albums zijn verkocht. Na de eerste week is het aantal downloads wel afgenomen, want in de eerste week stond de teller al op 2 miljoen nummers en 450.000 albums.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
De Beatles hebben al meer dan 5 miljoen nummers verkocht.]

Gitaar spelen 2.0

Gepost door erik op - 23:50 0 reacties
Okay even over naar het betere gitaar spelen. We horen de theme van Pulp Fiction en dat is dan ook weer niet verkeerd!
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Gitaar spelen 2.0.]

“I’m on crack”

Gepost door erik op - 23:35 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

‘Nieuwe pornoworm is sterk in opkomst’

Gepost door erik op - 23:33 0 reacties
Een worm die zich verspreidt via besemette pornosites is volgens beveiligingsbedrijf Trend Micro snel in opkomst. Het deactiveren van de worm kost gebruikers ongeveer 8,50 euro.
[Bron: http://webwereld.nl,
‘Nieuwe pornoworm is sterk in opkomst’.]

Vijf zegeningen van de Google-cloud

Gepost door erik op - 23:33 0 reacties
Google is arrogant en weigert aan de Europese eisen voor databescherming te voldoen. Maar aan Google’s 'grenzeloze' ambities zit ook een gouden rand, want achter de wolken schijnt de zon. Of zo.
[Bron: http://webwereld.nl,
Vijf zegeningen van de Google-cloud.]

10 procent pc's in Nederland is onderdeel van botnet

Gepost door erik op - 23:31 0 reacties
Tussen de 450.000 en 900.000 en mogelijk meer computers in Nederland waren onderdeel van botnets in een periode van 1,5 jaar. Dat is 5 tot 10 procent van het totaal bij internetserviceproviders.
[Bron: http://webwereld.nl,
10 procent pc's in Nederland is onderdeel van botnet.]

Irriteer je collega’s op kantoor

Gepost door erik op - 23:31 1 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

16 januari 2011

Dit is man met schnor

Gepost door erik op 16 januari 2011 - 21:22 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Mobiele telefoon is prima leermiddel

Gepost door erik op - 21:20 0 reacties
Mobiele telefoon is prima leermiddelOnderzoek uitgevoerd op verzoek van kennisnet toonde aan dat leerlingen van de basisschool het gemakkelijkst Engelse woordjes leerden met behulp van hun mobiele telefoon. Dat verbaast misschien veel mensen, maar is wel in lijn met de theorieën van Sugata Mitra waarover we eerder op dutchcowboys.nl hebben gesproken.
In opdracht van kennisnet hebben Fransen en Sandberg van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van leren met een mobiele telefoon. Die methode heet Leren met je Mobiel.
Het onderzoek toonde aan dat bij leerlingen die Engelse woordjes leren met behulp van de telefoon hun woordenschat groter was geworden dan bij leerlingen die via de meer traditionele vormen woordjes leren (lesbrief). Met name de groep die de mobiele telefoon mee naar huis mocht nemen besteedde meer tijd aan het leren van de woordjes.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Mobiele telefoon is prima leermiddel.]

Hackers nemen EPD onder handen

Gepost door erik op - 21:18 0 reacties
Er komt een grootschalige hackaanval op het EPD vóór de verplichte aansluiting op het omstreden digitale medische dossier. Het gaat om een test die de veiligheid van de elektronische dossiers moet waarborgen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Hackers nemen EPD onder handen.]

Software wist foto's na verloop van tijd

Gepost door erik op - 21:17 0 reacties
Software wist foto's na verloop van tijdX-Pire, een Duitse firma, lanceert op korte termijn een tool die foto's die zijn ge-upload naar sociale netwerken als Facebook, MySpace en Flickr na verloop van tijd verwijderd.
Het idee erachter is om mensen het leed te besparen van bijvoorbeeld te worden geweigerd voor een job omwille van een foto die ze jaren eerder - vaak in een onbezonnen ogenblik - aan het web hebben toevertrouwd. Voordat de gebruiker de foto online plaatst kan hij deze voorzien van een elektronische sleutel die aan de foto een datum hangt waarop deze moet worden gewist.
Wie de foto na die datum nog oproept zal hem niet meer te zien krijgen omdat de server deze zal blokkeren. Volgens de oprichter van X-Pire, Michael Backes, bestaat op Facebook al de mogelijkheid om foto's te verwijderen, "maar de meeste mensen doen dat gewoon niet, omdat ze passieve Facebookgebruikers zijn, hun paswoord vergeten of gewoon het bestaan van hun pagina vergeten..."
Overigens zal je voor de tool wel 2 euro per maand moeten gaan betalen en beschernt deze je niet tegen anderen die jouw foto's kopiëren of op hun harde schijf opslaan.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Software wist foto's na verloop van tijd.]

Europarlement eist uitleg VS over jacht op Gonggrijp

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties
De liberale fractie van het Europarlement vermoedt dat de Amerikaanse datavordering bij webbedrijven over onder meer Rop Gonggrijp illegaal is. De partij eist uitleg van Brussel en Washington.
[Bron: http://webwereld.nl,
Europarlement eist uitleg VS over jacht op Gonggrijp.]

Person annoying

Gepost door erik op - 21:14 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.