Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

17 februari 2011

TegenStemWijzer - Vrijheid

Gepost door erik op 17 februari 2011 - 14:07 0 reacties

Wanda Jackson feat. Jack White 'Thunder On The Mountain'

Gepost door erik op - 14:05 0 reacties

16 februari 2011

Download galore! Alternatieven voor gesloopt FTD

Gepost door erik op 16 februari 2011 - 22:59 1 reacties
Opkomend talent in de downloadscene is Spotnet. Gaan heel groot worden, weten insiders ons te vertellen. Maar het oude vertrouwde Forté Agent werkt ook nog gewoon. Of Newsshark. Zoeken kan altijd via binsearch en NZBIndex. Voor de digidwergen onder ons zijn er altijd nog de torrents.
[Bron: http://www.geenstijl.nl/,
Download galore! Alternatieven voor gesloopt FTD.]

Brein dwingt nog vijf Usenet-fora offline

Gepost door erik op - 22:52 0 reacties
Nadat FTD op zwart is gegaan door toedoen van de rechter volgen andere fora snel. Na FTN gooien nu ook FTA, TwilightNZB, NZBKingdom, ShrekNZB en Dutch Binaries Program de handdoek in de ring.
[Bron: http://webwereld.nl,
Brein dwingt nog vijf Usenet-fora offline.]

Tips uit de Internet Top100

Gepost door erik op - 10:55 0 reacties

- Leer tekenen met gratis cursus

- Politie-informatie-site voor tieners

- Problemen met SMS-diensten melden

- Site voor vrouwen in de overgang

Michael Jackson is taxichauffeur in Brazilie

Gepost door erik op - 09:56 0 reacties
Of hij is behoorlijk goed gereïncarneerd.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Michael Jackson is taxichauffeur in Brazilie.]

Intel bakt wachtwoordgenerator in chipset

Gepost door erik op - 09:50 0 reacties
Chipmaker Intel en beveiligingsbedrijven Symantec en Vasco werken samen aan een systeem voor eenmalige wachtwoorden. De technologie wordt geïntegreerd in de cpu's van de processorfabrikant.
[Bron: http://digitallife.nl,
Intel bakt wachtwoordgenerator in chipset.]

15 februari 2011

Hoe maak je een goed Facebook-profiel?

Gepost door erik op 15 februari 2011 - 13:59 0 reacties

Ligt dus allemaal aan de foto. Hier zijn een paar zeer bruikbare en hilarische tips te vinden over hoe je Facebook-profiel foto als minimaal normaal overkomt. Misschien hou je er nog een date aan over ook.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Hoe maak je een goed Facebook-profiel?.]

Verplicht Europees internetfilter afgeschoten

Gepost door erik op - 13:57 0 reacties
De verplichting voor overheden om een internetfilter in te stellen, is van de baan. Het Europese Parlement ziet niets in het plan om in de strijd tegen kindermisbruik websites te blokkeren.
[Bron: http://webwereld.nl,
Verplicht Europees internetfilter afgeschoten.]

Boeven vangen met Twitter doe je zo

Gepost door erik op - 13:57 0 reacties
De politie zet Twitter in als opsporingsmethode. En met succes. Na een overval ontstond een Twitterklopjacht en binnen een uur werd één van de verdachten aangehouden, met buit en vuurwapen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Boeven vangen met Twitter doe je zo.]

CDA tattoo op bil

Gepost door erik op - 12:29 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

13 februari 2011

Makkelijk gemiste uitzendingen kijken met ziezo.tv

Gepost door erik op 13 februari 2011 - 20:47 0 reacties
Op Ziezo.tv kun je alles van Uitzending Gemist kijken, maar ook van de commerciële omroepen die hun eigen versies hebben om later programma’s terug te kijken. En daarnaast zijn er de live kanalen van de publieke omroep nog, zoals 101.tv, Journaal 24 en Politiek 24.
Als je een programma leuk vindt, kun je die als favoriet bestempelen en krijg je een melding, per mail to twitter, als er een nieuwe aflevering van online staat en dat vind ik wel heel erg handig.
Zo krijg je dus je eigen ‘on demand’ tv kanaal, dé toekomst wat betreft tv kijken zou ik zeggen.
[Bron: http://lifehacking.nl,
Makkelijk gemiste uitzendingen kijken met ziezo.tv.]

Google Weddings : voor iedereen die van plan is te gaan trouwen

Gepost door erik op - 20:41 0 reacties
Google gaat in de bruiloften business lijkt het. De zoekgigant heeft gisteren tenminste een speciale site geopend voor toekomstige bruidsparen. Op Google Weddings kun je meer dan 20 beschikbare sjablonen voor jouw bruiloft vinden in de Google Docs sjabloongalery.
Volgens Google maken deze tools het je eenvoudig om alles wat bij een huwelijk komt kijken goed in te schatten. Google Weddings maakt het tevens mogelijk om aan budgetbewaking te doen d.m.v. wat slimme spreadsheets. Ook voor adressenbeheer heeft Google voldoende oplossingen door in plaats van te e-mailen al die honderden gasten te kopiëren/plakken in een spreadsheet, zodat iedereen zelf zijn eigen data kan bijhouden en/of aanpassen.
Heel stiekem (of juist niet) begint Google meer en meer op een gewone uitgever te lijken. Het voordeel dat ze hebben is dat waarschijnlijk al in 98% van de gevallen ze worden geraadpleegd voor informatie die toekomstige bruidsparen nu al zoeken of nodig hebben. Het targetten van advertenties is dan nog slechts kinderspel.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Weddings : voor iedereen die van plan is te gaan trouwen.]

5 alternatieven voor FTD

Gepost door erik op - 20:37 1 reacties
Stichting Brein dwingt de Nederlandse Usenet-community FTD op de knieën. Maar de strijd is nog lang niet over. Internet staat vol met content. Vijf alternatieven.
Downloaders betreuren de overwinning van auteursrechtenbeschermer Brein op het Nederlandse Usenet-platform FTD. "Het einde van het vrije internet", luidt een reactie. En zo zijn er wel meer sombere en verontwaardigde reacties. Maar waar veel lieden ook op wijzen: er zijn genoeg alternatieven.
[Bron: http://webwereld.nl,
5 alternatieven voor FTD.]

Driekwart gebruikers hergebruikt wachtwoorden

Gepost door erik op - 20:33 0 reacties
Uit onderzoek van wetenschappers aan Cambridge blijkt dat een groot aantal van de gebruikers van de website Rootkit.com hun wachtwoord hergebruikt. Die website werd afgelopen weekend gekraakt.
[Bron: http://webwereld.nl,
'Driekwart gebruikers hergebruikt wachtwoorden'.]

Microsoft: privacy-knop IE9 wordt webstandaard

Gepost door erik op - 20:29 0 reacties
De eerste release candidate van IE9 is uitgegeven met daarin de nieuwe optie om tracking cookies te weigeren. Microsoft wil die functie standaardiseren, door het W3C en door eigen lobbywerk.
[Bron: http://digitallife.nl,
Microsoft: privacy-knop IE9 wordt webstandaard.]

Axe 1e adverteerder die livestream op YouTube in Nederland mogelijk maakt

Gepost door erik op - 20:28 0 reacties
Met de "Heaven on Earth" campagne wil Axe op een spraakmakende wijze haar doelgroep bereiken. Naast de TV-commercial waarin beeldschone engelen slechts fantasie blijven, blaast het merk de engelen in dit live branded content project echt leven in. Drie engelen nemen vandaag hun intrek in Heaven on Earth, een luxe villa waar het hen aan niets ontbreekt. Het enige wat nog mist is de ideale man. Op de site van Axe kunnen deze engelen via 7 video streams 24/7 gevolgd worden. Ook op YouTube kan het hemelse leven van de dames gevolg worden.
Axe is hiermee de eerste adverteerder in Nederland die livestreamt via YouTube en zelfs de eerste adverteerder in EMEA met een livestream in een YouTube masthead.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Axe 1e adverteerder die livestream op YouTube in Nederland mogelijk maakt.]

Rotterdam gooit databases open voor hergebruik

Gepost door erik op - 20:12 0 reacties
Niet lullen, maar poetsen. In Rotterdam zijn de gemeentedatabases beschikbaar voor hergebruik. Zo'n 200 studenten gaan tientallen applicaties maken om gegevens anders in te zetten. Studeren 2.0.
[Bron: http://webwereld.nl,
Rotterdam gooit databases open voor hergebruik.]

Vaticaan: biechten via iPhone mag niet

Gepost door erik op - 20:11 0 reacties
ConfessionHet Vaticaan verbiedt gelovigen om te biechten via een iPhone of ander technologisch vernuft. “Je kunt op geen enkele manier spreken van biechten via een iPhone”, zo stelt woordvoerder Federico Lombardi in een reactie. Volgens Lombardi moeten de priester en de biechteling elkaar kunnen zien. De discussie is ontstaan door een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPad, die goedkeuring van Amerikaanse bisschoppen kreeg. Volgens sommige media zou er mee gebiecht kunnen worden.
Confession: A Roman Catholic App (€1,59), zoals de applicatie voluit heet, leidt katholieken door het sacrament en omvat volgens de makers “een gepersonificeerd gewetensonderzoek voor iedere gebruiker”. Door persoonlijke accounts met wachtwoorden kunnen zelfs meerdere gebruikers van één applicatie gebruikmaken. Volgens de makers is de applicatie echter niet bedoeld om het biechten te vervangen, maar moet het gezien worden als een hulpmiddel. Desalniettemin krijgt de applicatie nu wel wereldwijde aandacht, terwijl we er anders misschien niets over hadden gehoord.
Lees verder via: Vaticaan: biechten via iPhone mag niet - iPhone - iPhoneclub.nl http://www.iphoneclub.nl/104378/vaticaan-biechten-via-iphone-mag-niet/#ixzz1DrrEgim5
(voor al het iPhone nieuws, iPhone apps reviews, iPhone aanbiedingen en iPhone kopen)
[Bron: http://www.iphoneclub.nl,
Vaticaan: biechten via iPhone mag niet.]

Smartphonemarkt al groter dan pc-markt

Gepost door erik op - 20:06 0 reacties
Smartphonemarkt al groter dan pc-marktAmper 4 jaar na de lancering van de iPhone is de smartphonemarkt groter dan de pc-markt. Volgens cijfers van het onderzoeksbureau IDC werden er in het laatste kwartaal van 2010 wereldwijd ruim 101 miljoen smarttphones verkocht, tegen 92 miljoen pc's.
Dat betekent voor de smartphones een stijging van de verkoop met 87%, terwijl de pc-markt met een magere 3% groeide. Niet Apple, maar Android is het populairste smartphoneplatfrom, al blijft Nokia wel de topverkoper met 28% van de markt. Apple's aandeel verdubbelde op één jaar tijd wel tot 16%.
Opmerkelijk: mocht de computertablet als een pc worden beschouwd dan zou de pc-markt uiteraard sneller zijn gegroeid. Maar daar wringt nu net het schoentje: Computertablets zoals de iPad hebben al 7% van de pc-markt opgeslokt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Smartphonemarkt al groter dan pc-markt.]

The Internet Has Been Wheelclamped!

Gepost door erik op - 20:05 0 reacties
Phil Zimmerman is een grappenmaker uit Engeland en weet precies wat er mis is met het Internet. Of hij nu gelijk heeft of niet, Phil bezorgt je waarschijnlijk wel je hilarische WTF moment van de dag.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
The Internet Has Been Wheelclamped!.]